ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βόρεια Μακεδονία συνελήφθη ο σύντροφος της 17χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Περιστέρι

αστυνομια

Στα χέρια των αντρών της Αστυνομίας βρίσκεται ο Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης από το Περιστέρι, που φέρεται ως υπεύθυνος για τη δολοφονία της, η οποία προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών στη χώρα μας.

Ο δράστης με το που παραδόθηκε στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών παραδέχτηκε αμέσως τις πράξεις του και ομολόγησε.

Πώς έγινε η σύλληψη

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτρόπαιο έγκλημα, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη την χώρα.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες, κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να διαφύγει σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τους συναδέλφους τους στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν αρκετά στοιχεία σε βάρος του και είχαν φροντίσει μέσω των αρμόδιων δικαστικών Αρχών να ζητήσουν και να εκδώσουν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, το οποίο μετατράπηκε άμεσα και σε διεθνές ένταλμα και ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές των γειτονικών χωρών.

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων και περιπολιών, εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (5/8) ομάδα παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Μακεδονία, όπου διαπιστώθηκε πως ανάμεσά τους ήταν και ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας της 17χρονης, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας, βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελληνικών Αρχών και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε γνωστή το πρωί του Σαββάτου (06/08) με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή”.