ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συνόδευσε την Υφυπουργό Ανάπτυξης στην επίσκεψη της σε δυο Επιστημονικά Ινστιτούτα

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ζωής Ράπτη στο Ρέθυμνο, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών του, τη συνόδευσε σε προγραμματισμένες επισκέψεις της σε Επιστημονικά Ιδρύματα που εδρεύουν στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε την κ. Ράπτη για διάφορα θέματα  και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μαζί της. 

Η Υφυπουργός και ο Δήμαρχος επισκέφθηκαν διαδοχικά το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. 

«Πρέπει να προβάλλετε το σημαντικό έργο σας και να μην ακούει ο καθένας μόνο τη δική του φωνή. Οφείλουμε όλοι μαζί να μυήσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και γενικότερα τους δημότες στην επιστημονική έρευνα» τόνισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, απευθυνόμενος προς τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών κα Τζελίνα Χαρλαύτη, ενώ πρότεινε κιόλας τη διοργάνωση μιας ημερίδας που θα αποτελέσει το εφαλτήριο της περαιτέρω διασύνδεσης του επιστημονικού κόσμου με την τοπική κοινωνία. 

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης υπερθεμάτισε την άποψη του κ. Μαρινάκη τονίζοντας τα εξής: «Διαθέτετε το επιστημονικό δυναμικό, ώστε με την υποστήριξη και του Δήμου να πετύχετε κάτι σπουδαίο. Όπως άλλωστε έλεγε και ο Βολταίρος, πρέπει να βγούμε από τον μικρό κήπο μας».

Στη συνέχεια η Υφυπουργός Ανάπτυξης, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ και μάλιστα έμεινε εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο της επιστημοσύνης και των πρωτοποριακών,  διεθνώς αναγνωρισμένων και βραβευμένων ερευνητικών αποτελεσμάτων.

«Είμαι χαρούμενος για πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο Ρέθυμνο, αλλά ειδικώς γι’ αυτό νιώθω και υπερήφανος» τόνισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης προς την κα Ράπτη.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις δράσεις του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ και ξεναγήθηκε στα εργαστήρια από τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου καθηγητή κ. Νίκο Κατσαράκη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου, καθηγητή και Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρεθύμνης κ. Νεκτάριο Παπαδογιάννη.