ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

100.000 εισιτήρια για το “Αν” του Παπακαλιάτη στο πρώτο 4ημερο προβολής της!

Εντυπωσιακή αρχή για το «Αν…», την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το πρώτο τετραήμερο προβολής της, η ταινία έφτασε τα 100.000 εισιτήρια., το καλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας τα τελευταία τρία χρόνια. Πιο σημαντικό όμως, είναι τα θερμά σχόλια του κόσμου, αμέσως μετά το τέλος των προβολών.

Δίπλα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (Δημήτρης), πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα). Μαζί τους, οι αγαπημένοι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Μαρώ Κοντού (Ελενίτσα) και Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης). Στην ταινία συμμετέχουν επίσης, οι: Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα του Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης) και Ακύλας Καραζήσης (Παραγωγός).

Η παραγωγή του «Αν…» είναι της VILLAGE PLUS PRODUCTIONS, σε συμπαραγωγή των OTE TV, ΑLPHA και UNIVERSAL MUSIC GREECE. Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες όλης της χώρας, από τις 29 Νοεμβρίου, από την VILLAGE.

Υπόθεση:

«Ένα διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν».

Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας να καθορίσει όλη μας τη ζωή;
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας, του Δημήτρη.

ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009

– Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα… Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα, το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;

– Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά. Η βασική διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει.
Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

Το “Αν…” είναι μία ιστορία από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Στον ίδιο χρόνο με κοινά γεγονότα και πρόσωπα.
Ένα σενάριο με ήρωες έρμαια των γεγονότων και νέες διαδρομές που ίσως να μας οδηγήσουν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης…
Κοινός παρανομαστής όλων; Ο έρωτας.