ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – Εκδηλώσεις από την Περιφέρεια και την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Ενθαρρύνουμε την πρόληψη, βελτιώνουμε την υγεία μας.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 από τις 9.00- 12.00 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια Κρήτης θα παρέχετε σχετική ενημέρωση, συμβουλευτική και καθοδήγηση του κοινού και διανομή έντυπου υλικού με σκοπό την επαύξηση των γνώσεων σχετικά με τον διαβήτη.

Παράλληλα, στους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιούνται μετρήσεις τριχοειδικού αίματος, λήψη αρτηριακής πίεσης, μετρήσεις κορεσμού αιμοσφαιρίνης, ενώ το κοινό θα καλείται να συμπληρώσει ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του κινδύνου για τον Διαβήτη τύπου 1 και 2.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα το απόγευμα στις 19.00.

Η δράση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο για το Νεανικό Διαβήτη, το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου/Τομέας Υγείας -Πρόνοιας- Ευεξίας/ ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η διάχυση του μηνύματος της σημασίας της έγκαιρης πρόληψης και θεραπείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Διαβήτη και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.