ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

18ο μαθητικό σκακιστικό πρωτάθλημα Ηρακλείου

Μετά από απουσία ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας ο μεγάλος θεσμός του μαθητικού σκακιστικού πρωταθλήματος συνεχίζεται και θα διοργανωθεί όπως συνηθίζεται και φέτος στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου με διοργανωτές, το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ, το Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου το Σκακιστικό Όμιλο Λέων Κάντια και τη Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

Πρόκειται για το 18ο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νομού Ηρακλείου στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος εκατοντάδες παιδιά σε 11 κατηγορίες ανά ηλικία, από νήπια έως λύκεια!

Το σκάκι φαίνεται πως δεν έχει κερδίσει μόνο το μυαλό αλλά και τις καρδιές των μαθητών και των γονιών τους που κάθε χρόνο συρρέουν με ενθουσιασμό για τη μεγάλη αυτή σκακιστική γιορτή! Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης έχει αναδειχθεί ως ο κατ’ εξοχήν κατάλληλος χώρος για αυτή τη μαζική διοργάνωση, ειδικά σε αυτή την εποχή της πανδημίας τα 3.800 τ.μ. εγγυώνται την άνεση και ασφάλεια των συμμετεχόντων και των συνοδών τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίξουν 7 αγώνες, 4 το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Το Σάββατο θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο αγώνων από τις 13.00 έως τις 14.00 προκειμένου να δηλώσουν ή να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Στις 14.45 ακολουθεί η τελετή έναρξης ενώ στις 15.00 θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος. Τη δεύτερη μέρα, τη Κυριακή, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10.00 και η τελετή λήξης με τις απονομές των επάθλων των αθλητών θα πραγματοποιηθεί στις 14.00.

Οι διοργανωτές θεωρούν πως αυτοί οι αγώνες είναι το ιδανικό πρώτο βήμα εισαγωγής σε αγώνες των παιδιών που ξέρουν έστω τους βασικούς κανονισμούς. Καλούν λοιπόν τους γονείς να οπλιστούν με υπομονή κατά τη διάρκεια της αναμονής τους όσο τα παιδιά απολαμβάνουν τη γνωριμία τους με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το σκάκι!

Δηλώσεις Συμμετοχής έως Πέμπτη 24/3 στο klokas@heraklionchess.com