ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1η Γιορτή Κεραμικής στο Αμάρι (11-13 Οκτωβρίου)

1η Γιορτή Κεραμικής στο Αμάρι (11-13 Οκτωβρίου)

Η Αμάρι Α.Ε. Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την ανάδειξη και την προβολή της περιοχής του Αμαρίου και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, διοργανώνει στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο  “Πάνακρον”, την 1η Γιορτή Κεραμικής στους χώρους των εργαστηρίων κεραμικής και χειροτεχνίας.

Η 1η Γιορτή Κεραμικής που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, περιλαμβάνει δράσεις με κατασκευές (καμίνι με χαρτί, καμίνι ρακού, καμίνι αρχαιοελληνικό), έκθεση- αφιέρωμα στην Ελευθερία Δροσάκη και Χριστόφορο Σκλαβενίτη, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, συμπόσιο με θέμα το περιβάλλον και γιορτή – ύμνο στον πηλό.

Όραμα των διοργανωτών μέσα από αυτήν τη γιορτή, είναι το κοινό του Αμαρίου και όχι μόνο, να έλθει σε επαφή με την πρωτόγνωρη αίσθηση της δημιουργίας με πηλό, να γνωρίσει τις τεχνικές και τους τρόπους. Να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες κεραμίστες και να μυηθεί σε μια πανάρχαια τέχνη του τόπου μας, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη σε όλες τις εποχές με τις καθημερινές ασχολίες, την ζωή και τον πολιτισμό των ανθρώπων και της Ελλάδας γενικότερα.

Σκοπός, μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, είναι να αγαπηθεί η τέχνη και να αρχίσει σιγά-σιγά να δημιουργείται η νέα γενιά Αμαριωτών κεραμιστών.

Οργάνωση Αμάρι Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Επιμέλεια Κατερίνα Δραμιτινού – Αρχανιώτου.

1η Γιορτη Κεραμικης στο Αμάρι 11-13 Οκτωβρίου

 

δείτε που είναι το Πάνακρον

[mappress mapid=”302″]