ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο οικοδόμων Ν.Ρεθύμνου: Συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοεμβρίου

Το Συνδικάτο οικοδόμων Ν.Ρεθύμνου στη συνεδρίαση του ΔΣ το περασμένο Σάββατο  αποφάσισε τη συμμετοχή του συνδικάτου στην απεργία στις 8 Νοέμβρη.

 Η σχετική ανακοίνωση:

«Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι και άνεργοι στις κατασκευές,

Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί τέλους των μνημονίων, οι υποσχέσεις και οι παροχές, τα “θα” και τα μεγάλα λόγια που λέγονται διαχρονικά ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς και στόχους όπως τώρα, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αλλάξει με ψεύτικες υποσχέσεις που στοχεύουν να παρουσιάσουν την “κόλαση” να μοιάζει με “παράδεισο”. Ούτε επειδή η κυβέρνηση καυχιέται ότι μετέτρεψε τη χώρα μας σε “γεωπολιτικό μεντεσέ” των ευρωατλαντικών σχεδιασμών. Δίπλα στα προβλήματα που βιώνουμε προστίθενται μεγάλοι κίνδυνοι, απόρροια των αντιθέσεων και των συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν εξασφαλίζει καμιά ασφάλεια στο λαό μας το γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα “θα” και οι υποσχέσεις δεν αλλάζουν τη βαρβαρότητα που ζούμε, τα προβλήματα που βιώνουμε, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων.

Η αντεργατική πολιτική δεν έχει τέλος. Οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ. Η ανάπτυξη που υπόσχονται ως “δίκαιη” οι σημερινοί κυβερνώντες, είναι ίδια με την ανάπτυξη που υπόσχονταν και οι προηγούμενοι. Κανένας από όλους αυτούς δεν πρόκειται να μας προσφέρει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Θα πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ζωής μας.

Όλοι με μια φωνή, σημερινοί και προηγούμενοι, έχουν απαντήσει στην πράξη αρνητικά στις διεκδικήσεις μας, στα αιτήματά μας που αφορούν τα οξυμμένα προβλήματα που βιώνουμε:

  • Την ανεργία και την προστασία των ανέργων.
  • Τα μεροκάματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Την άγρια φορολογία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις και τις παροχές που στην ουσία έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτο.

Δεν ξεγελιόμαστε από λόγια, και υποσχέσεις. Τώρα έχουμε μεγαλύτερη πείρα, μπορούμε να κατανοήσουμε περισσότερα πράγματα.

Μόνο με το δικό μας οργανωμένο αγώνα και με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Μόνο με τις δικές μας πλάτες μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να πετύχουμε νίκες και αποτελέσματα που θα ανοίγουν το δρόμο να ζήσουμε πραγματικά καλύτερα.

Αυτός ο αγώνας είναι η εγγύηση, για τις λύσεις που προσδοκούμε και θα τις κερδίσουμε στο πεδίο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δυνάμεών του.

Δεν μπορούμε να “ποντάρουμε” τη ζωή μας πάνω σε μια ανάπτυξη που όπως και αν τη βαφτίζουν “δίκαιη”, “κανονική”, “σύγχρονη”, είναι μια ανάπτυξη που γεννάει κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τα άλλα αρπαχτικά, και για εμάς, τους πολλούς, φτώχεια και δυστυχία.

Η ανάπτυξη που μας τάζουν είναι ανάπτυξη που βάζει μπροστά τα κέρδη και όχι τις ανάγκες μας.

Εμείς θέλουμε και παλεύουμε για μια ανάπτυξη, για λογαριασμό των δικών μας αναγκών. Μια ανάπτυξη όπου θα μας επιτρέπει να κουμαντάρουμε και να απολαμβάνουμε τον ιδρώτα της δουλειάς μας.

Η απόφαση μας είναι μία:

Τέρμα τα παραμύθια και τα ψέματα. Με τον αγώνα μας θα παλέψουμε να καθορίσουμε εμείς το μέλλον μας.

Οργανωμένοι και αποφασισμένοι στη γραμμή πάλης της Ομοσπονδίας μας θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειές μας για:

 10.Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

2. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

3. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Άμεση επαναφορά και υποχρεωτικότητα όλων των ΣΣΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις, για όλους τους εργαζόμενους. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

4. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο – 35ωρο – 5θήμερο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά, προστασία της μητρότητας.

5. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

6. Απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την κύρια κατοικία. Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

7. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι σε νέα μείωση του αφορολόγητου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

8. Κάλυψη των απωλειών στις συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ. Τα όρια συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 60 έτη στους άνδρες και τα 55 στις γυναίκες, τα 55 και τα 50 στα ΒΑΕ.

9. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία.

10. Υποδομές & μέτρα προστασίας του λαού με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Δημόσιες δωρεάν υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δημόσιες δωρεάν κατασκηνώσεις για τις εργατικές οικογένειες.

11. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Με αυτό το πλαίσιο πάλης, Ομοσπονδίες και κλαδικά Σωματεία αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Πέμπτη 8 Νοέμβρη και ταυτόχρονα καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τοπικά να πάρουν τέτοια απόφαση και να την οργανώσουμε αποφασιστικά. Ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες άλλα ΕΚ, Ομοσπονδίες, Σωματεία σε όλη τη χώρα. Για μας η απεργία «δεν έφαγε τα ψωμιά της», όπως ισχυρίζονται εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και κάθε κυβέρνηση.

Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όχι μόνο δεν ασχολούνται με την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, αλλά έχουν ξεσαλώσει να οργανώνουν νοθείες στις εκλογές και τα συνέδρια μιας σειράς ΕΚ και Ομοσπονδιών, ακόμα και με την παρουσία της αστυνομίας, όπως στο ΕΚ Κατερίνης, για να ελέγχουν την ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ώστε να είναι ήσυχοι εργοδότες και κυβέρνηση.

Ως μνημείο εργατοπατερισμού και σύμπλευσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με την πολιτική της κυβέρνησης και του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού του μεγάλου κεφαλαίου, καταγράφηκε η συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με μια φωνή, υποστήριξαν ότι “πρέπει να περιμένουμε, να δούμε που θα πάνε τα πράγματα, να δούμε τον προϋπολογισμό, να γίνουν συναντήσεις με φορείς και μετά να αποφασίσουμε τις δράσεις”. Θυμήθηκαν να επαναφέρουν την περιβόητη “κοινωνική συμμαχία” τους, για να επαναλάβουν “κάτι μαζικό”, όπως η συγκέντρωση των 92 ατόμων στην Αθήνα και των 40 στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μάη!

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία την Πέμπτη 8 Νοέμβρη.

“Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στο Δημαρχείο  στις 6.00 μμ».