ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Νέα επιστολή για το άνοιγμα της αγοράς της Κρήτης απέστειλε η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης

Νέα επιστολή για το άνοιγμα της αγοράς της Κρήτης απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των επιστολών μας με αρ. πρωτ. 9398 στις 14/12/2020 & με αρ.πρωτ. 9405 στις 18 Δεκεμβρίου 2020, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης με έντονο προβληματισμό, αγωνία αλλά και απόγνωση, σας παρακαλούν να στηρίξετε το δίκαιο αίτημα μας, να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα στη Κρήτη από 150 τ.μ και κάτω, στις 7 Ιανουαρίου του 2021, με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με δεδομένο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί μας μετά τις νέες επίσημες ανακοινώσεις είναι μηδενικό.

Η μέθοδος του click away, εξυπηρέτησε μόνο τα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές. Γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μικρά καταστήματα με αυτή την απότομη καταστροφή, δεν έχουν προσαρμόσει τη λειτουργία τους στα δεδομένα της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν. Στο σύνολο της Κρήτης, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019, είμαστε 70% κάτω.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη κι αν παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Το Λιανικό Εμπόριο επιβάλλεται να κρατηθεί.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ