«Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» της Χριστίνας Σαμπανίκου. Μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη και τις  επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των τελευταίων χρόνων στην ζωή του.

Η παράσταση φιλοξενείται την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο 2ο Φεστιβάλ Αντίβαρο που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο, στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης (Κριτοβουλίδου 17, Παλιά πόλη).

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Μανώλης Καρέλης αναζητεί την συνταγή της ευτυχίας. Αναρωτιέται τι φταίει, τι λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει να βρει που πήγαν όσα χάθηκαν, τα χαμένα του όνειρα, η χαμένη του αθλητική κορμοστασιά, η χαμένη του καριέρα, ο χαμένος του έρωτας, η χαμένη του παντόφλα και οι απαντήσεις έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένει ή μάλλον μόνο από εκεί που θα μπορούσαν να έρθουν: Από τον ίδιο, από τον εσωτερικό του αντίλογο, από την σκέψη του που αποκτά σάρκα και οστά και επιδίδεται μαζί του σε έναν διάλογο με απρόβλεπτη κατάληξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Victoria τον Μάιο του 2015 με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ομώνυμο ρόλο.Τη θεατρική περίοδο 2015-2016, παρουσιάστηκε στο Vault με τον Στέφανο Κοσμίδη και τον Νοέμβριο του 2016 στον Κινητήρα residence center.Ταξίδεψε στην Πάτρα (Επίκεντρο +), ενώ παρουσιάστηκε και στην Κύπρο από την ομάδα «Παράσιτα» του Φώτη Γεωργίδη.

Το πρωτότυπο θεατρικό έργο κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, σειρά Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο : Xριστίνα Σαμπανίκου
Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Ηχητική Δραματουργία: Γιώργος Συμεωνίδης
Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Lazy Boy*
Γραφιστική επιμέλεια: γιώργος δομιανός
Τeaser: Στέφανος Κοσμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή
Παραγωγή: Life After Death Theatre Company
Διάρκεια παράστασης: 60’

Ερμηνεύουν: Στέφανος Κοσμίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου / Αντρική Φωνή: Σπύρος Περδίου.

Είσοδος 8-10€.

Κρατήσεις-πληροφορίες 6980149371.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit
My location
Get Directions