ΣΤΟΙΧΗΜΑ

3 Λόγοι που το Online Στοίχημα αποτελεί Αγαπημένη Συνήθεια των Ελλήνων

Για τη σχέση των Ελλήνων με τον αθλητισμό και την αγάπη τους για τις ομάδες έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το στοίχημα στο διαδίκτυο αποτελεί μια τόσο προσφιλή συνήθεια για πολλούς συμπατριώτες μας;

Γαλούχηση δεκαετιών

Όταν το αγαπημένο παιχνίδι των Ελλήνων ήδη από τη δεκαετία του 1960 ήταν το ΠΡΟΠΟ, τότε δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν που το Στοίχημα έγινε αυτόματα τρόπος ζωής για όλους, μετα το επίσημο λανσάρισμα του στη χώρα στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το ΠΡΟΠΟ προσέφερε έναν αγαπημένο συνδυασμό στους παίκτες: δράση από τα ποδοσφαιρικά ματς και ένταση από το κυνήγι της τύχης. Οι όροι του όμως υπήρξαν επαχθείς για τον παίκτη: για να κερδίσει κάποιος ένα ποσό έπρεπε να προβλέψει σωστά τουλάχιστον 11 από τους 13 αγώνες του δελτίου. Που ακόμα και αν ήταν εγχώρια γεγονότα (συνήθως Α’ και Β΄ Εθνική) παρέμενε από δύσκολο ως αδύνατο. Όπως είναι φυσικό η άφιξη του στοιχήματος έδωσε μια νέα προοπτική σε όσους έπαιζαν ΠΡΟΠΟ και ασχολούνταν με τα προγνωστικά του στοιχήματος. Οι γενεές παικτών που είχαν μεγαλώσει κυνηγώντας 11άρια, 12άρια και 13άρια κατάλαβαν ίσως για πρώτη φορά το πόσο δύσκολο ήταν να «πιάσει» κανείς νικητήρια στήλη στο ΠΡΟΠΟ. Εν αντίθεση με το στοίχημα, στο οποίο μπορούσε πλέον να πληρωθεί και με μια σωστή τριάδα. Τα υπόλοιπα ανήκαν στο παρελθόν…..

Ποικιλία και ευελιξία

Και αν πριν το στοίχημα οι φίλοι των παιχνιδιών προγνωστικών λειτουργούσαν σε πολύ στενά όρια πονταρίσματος, με την άφιξη του οι προοπτικές διευρύνθηκαν με μαγικό τρόπο. Το στοίχημα – και ειδικά το διαδικτυακό – προσφέρουν απίστευτη ευελιξία, τόσο σε αγορές όσο και σε εργαλεία που βοηθούν τον παίκτη. Πλέον, αυτός που είχε μεγαλώσει παίζοντας μόνο Superleague, Superleague 2, Serie A και ίσως Bundesliga και Premier League έχει πρόσβαση στο να στοιχηματίσει σε αγώνες από 40 διαφορετικά αθλήματα και από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Είναι κάτι που μπορεί να κάνει από τον καναπέ του σπιτιού του χωρίς να χρειαστεί να πάει στο πρακτορείο. Και κάτι που προσφέρει συγκινήσεις ακόμα και σε μέρες που στην Ελλάδα έχουμε αργία. Προσφέρει επίσης προστασία από υπέρ-έκθεση (κάτι που τα παιχνίδια τύχης δεν προσέφεραν παλαιότερα), value-for-money προσφορές και 24ωρη εξυπηρέτηση. Έχει όμως και αξιοπιστία, καθώς στην προσφορά στοιχήματος συμμετέχουν διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι, αρκετοί εκ των οποίων είναι εισηγμένοι στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου. Το στοίχημα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας τόσο των φίλων του αθλητισμού αλλά και των επενδυτών παγκοσμίως, με τους ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο να έχουν σε αρκετές περιπτώσεις κεφαλαιοποίηση δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ενδιαφέρον ακόμα και στα αδιάφορα ματς

Ο Έλληνας βλέπει μπάλα και μπάσκετ σχεδόν παθολογικά, καθώς η αγάπη του για τα σπορ δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Υπάρχουν όμως και αγώνες που δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό και αγωνιστικό ενδιαφέρον και ως εκ τούτου αποδεικνύονται βαρετοί μετά από κάποιο σημείο. Το στοίχημα όμως καταφέρνει να δώσει ενδιαφέρον και σε αυτούς. Σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με το στοίχημα έχουν παρακολουθήσει σε κάποια φάση αγώνες που δεν θα παρακολουθούσαν σε καμία περίπτωση αν δεν είχαν ποντάρει σε αυτούς. Και δε μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο. Ο μέσος Έλληνας φίλος του στοιχήματος είναι πλέον ιδιαίτερα εξοικειωμένος με διοργανώσεις όπως τα ATP του τένις, τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε Νότια Αμερική και Ασία, ακόμα και με το Rugby ή το Χόκεϊ. Και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως αρκετά από αυτά τα αθλήματα μπορούν να προσφέρουν συγκινήσεις που δεν περιορίζονται στο τζόγο.