ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

30 χρόνια Γαλάζια Σημαία στο AQUILA Porto Rethymno!

H Γαλάζια Σημαία κυματίζει για 30η συνεχή χρονιά στην παραλία του ξενοδοχείου AQUILA Porto Rethymno, πιστοποιώντας έτσι την προσφορά και τη συμβολή του στο περιβάλλον καθώς και την καθαρότητα και ασφάλεια της θάλασσας του Ρεθύμνου!

Το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουνίου, παρουσία του Λιμενάρχη Κωνσταντίνου Καστρινάκη, της Αντιδημάρχου Τουρισμού Πολιτισμού, Πρασίνου Πέπης Μπιρλιράκη και του Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου Aquila Porto Rethymno Ευτύχη Πετράκη, πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή για την πανηγυρική 30η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας.

Στο τέλος της τελετής προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκόμενους, αλλά και στους πελάτες του ξενοδοχείου.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.