ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Νέας Αντίληψης»

«Η δύναμη της Νέας Αντίληψης είναι ότι μπορούμε να προχωράμε όλοι μαζί … μόνο μπροστά»

Να εμπιστευτούν τον συνδυασμό της «Νέας Αντίληψης», κάλεσε την Παρασκευή το βράδυ από το Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, τις Ρεθεμνιώτισσες και τους Ρεθεμνιώτες ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργης Μαρινάκης, στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση.

«Την Κυριακή καλούμαστε όλοι μαζί να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε. Καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας … όλοι μαζί μέλη μίας εθνικής ομάδας Ρεθύμνου πέρα από διαχωριστικές γραμμές» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Η ομιλία του κου Μαρινάκη:

«Κάθε φορά δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να απαντήσω στην τιμή που μου κάνετε, αφού για εμένα, όσες ομιλίες και να έχω δώσει, η στιγμή που στέκομαι μπροστά σας θα έχει πάντα το ίδιος βάρος. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων για την διαρκή σας στήριξη και συμμετοχή.

Πριν από μερικές εβδομάδες, συζητώντας με τους συνεργάτες μου για την αποψινή μας εκδήλωση, εξετάσαμε πολύ ωραίες ιδέες για την τοποθεσία, ο Κήπος μας όμως, ήταν και είναι, το μέρος εκείνο που νιώθω ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε και κυρίως, για όλα όσα έχουμε πετύχει.

Και πρέπει να μην ξεχνάμε, να μην παραβλέπουμε και σίγουρα, να μην αφήνουμε κανέναν – όσο τυφλωμένος από την φιλοδοξία, τις ιδεοληψίες ή την τοξικότητά του και να είναι –  να μηδενίζει ή να μικραίνει όλα όσα μαζί χτίζουμε τόσα χρόνια, με επιμονή και υπομονή, με εντιμότητα και συνεργασία.

Όλα όσα έχουν κάνει το Ρέθυμνο μας ένα μικρό αλλά ακριβό κόσμημα, με διεθνή αναγνώριση, διαρκή αναπτυξιακή δυναμική ακόμα και μπροστά σε πρωτόγνωρες παγκόσμιες δοκιμασίες, απαράμιλλη αξιοπιστία, ικανότητα διεκδίκησης και εξασφάλισης πρωτοποριακών ή εμβληματικών αναπτυξιακών έργων, και πάνω από όλα, μία ποιότητα ζωής … που αντανακλά αξίες και αρχές που σπανίζουν στην εποχή μας.

Είναι αλήθεια ότι όταν ξεκίνησε η προεκλογική αυτή περίοδος δεν πίστευα ότι θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά ή ότι οι πλειοψηφία των Ρεθυμνιωτών θα είμασταν αναγκασμένοι να ακούσουμε τα ψέματα, τις χαοτικές ασάφειες και τις ανακρίβειες που πλημύρισαν την δημόσια σφαίρα του τόπους μας.

Άκουσα πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, και δεν σας κρύβω ότι ενώ προσβλήθηκα από την αδιανόητη αμετροέπεια και την ισοπέδωση, την ίδια στιγμή, είδα ένα πραγματικά συλλογικό κύμα από Ρεθυμνιώτισσες και Ρεθυμνιώτες που βροντοφώναξαν … αρκετά.

Αρκετά λοιπόν. Ως εδώ.

Η δύναμη του Ρεθύμνου μας, ή δύναμη της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ είναι ότι μπορούμε, και είμαστε αποφασισμένοι να προχωράμε όλοι μαζί … μόνο μπροστά.

Να ξεπερνάμε εμπόδια αλλά και όσους για το δικό τους συμφέρον, βάζουν εμπόδια στο αύριο που θέλουμε και μας αξίζει. Και προχωράμε μόνο μπροστά.

Το κάναμε υπό τους όρους μίας αδιανόητης μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης που με λιγότερους πόρους έπρεπε να διαχειριστούμε και να εξασφαλίσουμε δίκαιο μερίδιο ανάπτυξης για 101 χωριά, όλα με τις δικές τους ανάγκες και τις δικές τους δυνατότητες. Χωριά και οικισμούς που πλέον αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Δήμου σε δύναμη και αξία.

Το κάναμε τα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης με ακόμα λιγότερους πόρους, δραματική υποστελέχωση και ευκαιρίες που δεν έπρεπε να χαθούν, εξασφαλίζοντας με σκληρή μελέτη, εργασία και προσπάθεια περισσότερα από 100 εκατομμύρια για έργα και προγράμματα που όχι μόνο κράτησαν την τοπική οικονομία ζωντανή αλλά και δεν ανέκοψαν την αναπτυξιακή μας δυναμική.

Το κάναμε τα τελευταία δραματικά 4 χρόνια, διεκδικώντας και εξασφαλίζοντας περισσότερα από 200 εκατομμύρια, απέναντι σε πρωτόγνωρες προκλήσεις και αχαρτογράφητα νερά, θωρακίζοντας την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα ζωής και τις ίσες ευκαιρίες για του συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, αναπτύσσοντας έργα στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και την προκοπή κάθε Ρεθυμνιώτισσας και Ρεθυμνιώτη, αλλά και αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα ενός τόπου που διαρκώς αναπτύσσεται, που οι πολίτες μας θέλουν και αξίζουν να απελευθερώσουν το δυναμικό τους και που ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές μας αλλά κυρίως, των ξενοδόχων μας και όσων εργάζονται στον τουρισμό.  

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε επειδή εμπλουτίζουμε διαρκώς την προσπάθειά μας με τους πλέον άξιους ανθρώπους ….  άξιους σε δεξιότητες, αρχές, τρόπο σκέψης και δράσης …  που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, με ανιδιοτέλεια και καθημερινή υπερπροσπάθεια.

Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε επειδή καθημερινά και αδιάλειπτα μοιραζόμαστε, αγωνιζόμαστε, μελετούμε και οργανώνουμε, διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε όλα αυτά που υποσχόμαστε και ακόμα περισσότερα, πάντα χωρίς ηθικές αβαρίες, χωρίς ασάφειες ή σκιές, με μόνο μας όπλο, τη μεθοδική δουλειά, την τεκμηριωμένη γνώση και εμπειρία, τη σοβαρότητα και την εντιμότητα και πάνω από όλα, την απαράμιλλη αποτελεσματικότητα, που έχει κάνει το Ρέθυμνο παράδειγμα τόσο για την χώρα μας, όσο και διεθνώς. 

Όλα αυτά τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά…. έργα που μαζί χτίσαμε και χτίζουμε, έργα που έχουν επαναπροσδιορίσει τη ζωή μας αλλά κυρίως το αύριο των παιδιών μας, έργα που θωρακίζουν αλλά και ενισχύουν καταλυτικά τις προοπτικές των Ρεθυμνιωτών για προσωπική προκοπή και συλλογική ευημερία.

Έργα που δεν εγκλωβίζονται στην διαχείριση του σήμερα, αλλά απαντάνε σε όλα αυτά που έρχονται.

Από την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία, από το νέο ψηφιακό κόσμο και τις ενεργειακές προκλήσεις, από το νέο περιβάλλον στη δημόσια διοίκηση με διαρκή αξιολόγηση και νέους όρους και προτεραιότητες χρηματοδότησης της όποιας ανάπτυξης και του όποιου οράματος, μέχρι την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε κάθε δείκτη, του τόπου μας …. κοιτάμε διαρκώς μπροστά.

Κοιτάμε διαρκώς μπροστά, διότι μόνο έτσι θα προχωρήσουμε.

Διότι μόνο έτσι θα συνθέσουμε τις σύγχρονες λύσεις και προοπτικές που έχει ανάγκη το Ρέθυμνο. 

Διότι απέναντι σε συνεχείς, πρωτόγνωρες, ραγδαίες κρίσεις και δομικές αλλαγές σε κάθε πεδίο της ζωής μας και της οικονομίας, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε πίσω, να αφηνόμαστε σε πασαλείμματα, ανέξοδες υποσχέσεις, ιδεοληψίες, πειραματισμούς και απουσία γνώσης.

Φίλοι και φίλες,

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Για αυτό και το πρόγραμμα μας, που σας καλώ να διαβάσετε και να αξιολογήσετε, δεν υπόσχεται όπως άλλοι, ενδεικτικά κάποια πράγματα χωρίς αντίκρισμα για να χαϊδέψει αυτιά.

Καλύπτει κάθε τομέα του Δήμου, κάθε ζήτημα που επενεργεί στο σήμερα αλλά καθορίζει και το αύριο όλων μας.

  • Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός
  • Επιχειρηματικότητα, Εμπόριο και Πρωτογενής τομέας
  • Κοινωνική Πρόνοια, Αθλητισμός,
  • ΔΕΥΑΡ, Ενέργεια
  • Πολιτική Προστασία, Εξυπηρέτηση του Πολίτη
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Λειτουργία του Δήμου
  • Καθημερινότητα

Περιλαμβάνει 9 εμβληματικούς πολλαπλασιαστές ανάπτυξης:

  • την ανάπλαση της Πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων και την κατασκευή του νέου Υπόγειου Πάρκινγκ,
  • το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης της Φορτέτζας,
  • τη στρατηγική βιώσιμη αστική ανάπτυξη των γειτονιών μας και το νέο χωροταξικό σχεδιασμό με τις γενναίες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης,
  • την πρωτοποριακή ολιστική διαχείριση υδάτων και λυμάτων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα που θωρακίζουν τον τόπο μας
  • την ορθολογική διαχείριση του κυκλοφοριακού,
  • το νέο εκπαιδευτικό κέντρο στο Γάλλο αλλά και τα έργα στους οικισμούς μας…  

Είναι όλα στοιχεία μίας ενιαίας στρατηγικής.

Είναι όλα στοιχεία που αλληλο-ενισχύονται και υποστηρίζουν έναν κοινό στόχο … την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση των προοπτικών για κάθε Ρεθυμνιώτισσα, κάθε Ρεθυμνιώτη.

Το πρόγραμμά μας αντανακλά την ξεκάθαρη, σφαιρική  και τεκμηριωμένη γνώση αναφορικά με το τι χρειαζόμαστε, ποιο είναι το νομικό και διοικητικό περιβάλλον ώστε να το διεκδικήσουμε και πώς μπορούμε να το πετύχουμε, ώστε να εξασφαλίσουμε την ισόρροπη και δίκαιη διαχείριση αναγκών αλλά και ταυτόχρονα, προοπτικών.

Αντανακλά την βαθιά πεποίθηση όλων μας στη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ότι για να διεκδικήσουμε ισχυρό μερίδιο στην ανάπτυξη, υψηλού επιπέδου επισκέπτες, πελάτες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ή να χτίσουμε το όποιο όραμα, οφείλουμε να γινόμαστε κάθε μέρα και πιο ανταγωνιστικοί, εμπλουτίζοντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Από τον πολιτισμό μας και την παιδεία, μέχρι την ενίσχυση των προοπτικών οικονομικής προόδου και ευημερίας σε κάθε γωνιά του Ρεθύμνου ή την κουλτούρα που μαζί εδραιώσαμε σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν ισχυροποιήσει την κινητήριο δύναμη της οικονομίας μας – τον τουρισμό, που κάνουν όλο και περισσότερους να θέλουν να ζήσουν και να μεγαλώσουν την οικογένεια τους στο Ρέθυμνο και που τελικά ανατροφοδοτούν  την δυναμική και την αποτελεσματικότητά μας στην διεκδίκηση και εξασφάλιση όλων όσων έχουμε ανάγκη και μας αξίζουν.

Λέω συνέχεια και δεν ξέρω αν σας κουράζω, ότι είμαι περήφανος για το  πρόγραμμά μας διότι αντανακλά τον δυναμισμό της εποχής μας … κοιτάει με τόλμη και αισιοδοξία μπροστά, απευθύνεται σε όλους όσους ζητούν ασφάλεια, σταθερότητα, ουσιαστικές λύσεις και τεκμηριωμένες προοπτικές και όχι πομπώδεις υποσχέσεις ή φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Ένα πρόγραμμα με όλα όσα μπορεί και αξίζει το Ρέθυμνό μας ώστε μαζί να διεκδικήσουμε για κάθε γωνιά του τόπου μας, ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες για προκοπή και μία ολοένα και καλύτερη καθημερινότητα.

Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμά σας. Το συνέθεσαν άξιοι συμπολίτες μας καταθέτοντας γνώσεις, ιδέες, εμπειρίες και την αγάπη τους για το Ρέθυμνό μας.

Φίλοι και φίλες

Την Κυριακή καλούμαστε όλοι μαζί να αξιολογήσουμε και να συγκρίνουμε. Καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας … όλοι μαζί μέλη μίας εθνικής ομάδας Ρεθύμνου πέρα από διαχωριστικές γραμμές.

Καλούμαστε να κοιτάξουμε με τόλμη μπροστά και να απαντήσουμε σε ένα απλό αλλά καθοριστικό για το αύριο όλων μας, δίλημμα.

Προχωράμε θωρακίζοντας όλα όσα έχουμε χτίσει, όλα όσα έχουμε εξασφαλίσει και όλα όσα αποδεδειγμένα μπορούμε να πετύχουμε …. με σχέδιο, γνώση, αξιοπιστία και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα ή παραδινόμαστε στις αόριστες θεωρίες, τους πειραματισμούς, τις ασάφειες
και… όπου μας βγει.

Είμαι βέβαιος ότι η απάντηση θα είναι εκκωφαντική, αλλά κυρίως θα είναι αυτή που αξίζει σε έναν τόπο όπως το Ρέθυμνό μας.
Σε έναν τόπο που κοιτάει μπροστά και έχει κατακτήσει το δικαίωμα να προχωράει μόνο μπροστά.

Σας ευχαριστώ όλους σας.

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω θερμά τους θεσμικούς εκπροσώπους του Ρεθύμνου με τους οποίους συνεργάστηκα στο παρελθόν και με τιμούν απόψε με την παρουσία τους, τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό, τον πρώην Υπουργό κ. Μανώλη Όθωνα, τον πρώην Υπουργό και Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Σηφουνάκη, τον τέως Υπουργό και Βουλευτή κ. Γιώργο Περράκη, τους νυν βουλευτές του Ρεθύμνου τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον κ. Μανώλη Χνάρη με τον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία , τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή . Με όλους διατηρώ εξαιρετική θεσμική συνεργασία προς όφελος του τόπου μας.

Φίλοι και φίλες
Συνεχίζουμε μαζί.
Συνεχίζουμε μόνο μπροστά».