ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης!

«Tα ρομποτάκια της Κρήτης» ξανακτυπούν!

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης ROBOTIC & SCIENCE ACADEMY διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο και μοναδικό ετήσιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στο νησί μας, το οποίο θα λάβει χώρα στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. 

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων το καθιέρωσε στο χώρο και το καθιστά πολλά υποσχόμενο, ώστε το 2019 να αποτελεί ορόσημο για τον θεσμό, πετυχαίνοντας να γίνει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στον Eλλαδικό χώρο στην κατηγορία του.

Το φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική δράση  του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης και έχει σαν στόχο την επαφή της νέας γενιάς, των εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινού της Κρήτης με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Θετικές Επιστήμες, το S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts, Math), την νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και γενικότερα την Βιωματική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Φέτος το Φεστιβάλ αγκαλιάζει και στηρίζει όλη η Κρήτη, και μπορεί πλέον να έχει τη μοναδικότητα που του αρμόζει. Αρωγοί και υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. 
Συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός INTESO και η UNESCO. Επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου  Ηρακλείου, των Δήμων Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Ανωγείων και του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Candia.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος τιμώμενη περιοχή είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας με τον Δήμο Σερρών να αγκαλιάζει και να στηρίζει με την αιγίδα του και να εκπροσωπείτε στο 3ο φεστιβάλ.

Φυσικά, για να φτάσει στο φετινό μέγεθος και τις συμμετοχές με τα απίστευτα εργαστήρια που θα παρουσιαστούν, το Φεστιβάλ χαίρει της στήριξης ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αφούσυνεισφέρουν όλοι, ιδιώτες και επαγγελματίες, με εθελοντική προσφορά και πολύ μεράκι στο να γίνει κάτι τόσο πλούσιο και μοναδικό στον τόπο μας.

Πάνω από 45 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι κοντά μας, για να μας παρουσιάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαιδευτική ρομποτική και στις επιστήμες για παιδιά, γονείς , ενήλικες και εκπαιδευτικούς.

Πάνω από 21 νέα εκπαιδευτικά ρομπότ θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων και των επιδείξεων. Νέοι διαγωνισμοί που αποτελούν το μέλλον της διαγωνιστικής ρομποτικής, θα τρέξουν για πρώτη φορά  κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς και πολλοί ακόμα διαγωνισμοί θα δώσουν την δυνατότητα στα παιδιά να κερδίσουν μοναδικά δώρα τεχνολογίας. Θα πραγματοποιηθεί ακόμα και πρωτάθλημα ρομποτικήςγια παιδιά, αλλά και ενήλικες! Και όλα αυτά ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Το φεστιβάλ θα είναι ανοικτό στο κοινό το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωϊέως τις 9 το βράδυ.

                      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ –  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μέσω των παραπάνω, το φεστιβάλ στοχεύει να:

• Συμβάλλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics).

• Εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους.

• Ενισχύσει το γνωστικό επίπεδο της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα.

• Αποτελέσει σημείο αναφοράς των ομάδων, λεσχών, εκπαιδευτικών και κάθε ενδιαφερόμενου για την ρομποτική.

• Προωθήσει την, σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη, καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα.

• Συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.

Τέλος για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης ROBOTIC& SCIENCE ACADEMY θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού στα τηλέφωνα 2810 360544 ,6940 411020.

Σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο διήμερο!