ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

40 Χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Αρκάδι: Αφιέρωμα στη Σοφία Ηλιάκη

arkadi-ekdilosi-iliakiΤην Παρασκευή 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Φορτέτζα Ρεθύμνου, εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ίδρυσης του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου “Αρκάδι”, αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Ηλιάκη για την μακρόχρονη και σημαντική προσφορά της στην κρητική παράδοση.

Η Σοφία Ηλιάκη ήταν ένας από τους ανθρώπους που έταξαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση όσων συνθέτουν την έννοια της Κρητικής παράδοσης.

Οι ηγετικές της ικανότητες, το πάθος της για την παράδοση και η δεξιοτεχνία της στην κατασκευή κρητικών στολών, η οποία υπήρξε μία από τις τελευταίες κατασκευάστριες, την οδήγησαν στη συμμετοχή σε πολιτιστικούς – λαογραφικούς ομίλους του Ρεθύμνου, με κορυφαία στιγμή την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου “Αρκάδι” στις 8 Νοεμβρίου 1976.

sofia-iliaki

Ο Σύλλογος “Αρκάδι” έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα προσκεκλημένος από Δήμους και άλλους φορείς, καταγράφοντας ένα πλούσιο πολιτιστικό και λαογραφικό έργο.

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις – βραβεία για τη συμμετοχή του σε διεθνείς εκδηλώσεις – φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει τον πολιτισμό της Κρήτης σε πενήντα χώρες ανά την υφήλιο.

Ο Σύλλογος “Αρκάδι” υπό την αυστηρή και επίμονη καθοδήγηση της αειμνήστου ιδρύτριας και επιτίμου προέδρου του, Σοφίας Ηλιάκη, πρωτοστατεί εδώ και σαράντα χρόνια ως ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας, μεταφέροντας τα ήθη και τα έθιμα, τους παραδοσιακούς χορούς, τη μουσική και τις ενδυμασίες σε όλη την υφήλιο προβάλλοντας την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη