ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

40 Χρόνια Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη – Εκδηλώσεις σε όλη την Κρητη

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ένα χρόνο μετά την επίσημη αναγνώρισή του από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει τη μεγάλη χαρά να γιορτάζει φέτος τα 40 Χρόνια λειτουργίας του. Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημαντικής αυτής επετείου διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολυθεματικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη.

Το επετειακό αυτό ταξίδι του Μουσείου πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με σημαντικούς συνοδοιπόρους τους Δήμους: Αγίου Νικολάου, Αρχανών-Αστερουσίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Σητείας, και Χανίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλούσιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Μουσείου στη Μυρτιά, αλλά και μεγάλες παραγωγές που θα ταξιδέψουν σε όλη την Κρήτη σε εμβληματικά ιστορικά και θρησκευτικά τοπόσημα.

Τις εκδηλώσεις εγκαινιάζει η μεγάλη συναυλία «Μουσικά Στίγματα» των Vamos Orchestra που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/6/2023 και ώρα 20.30, στο Φρούριο Φιρκά των Χανίων και εντάσσεται στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων. Το Μουσικό Σύνολο Vamos Orchestra ετοίμασε ένα μουσικό ταξίδι στην εποχή και στα μέρη που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Η συμμετοχή σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις και δράσεις του Μουσείου Καζαντζάκη είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Πληροφορίες

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη: 2810 741 689 | info@kazantzaki.gr

Το πρόγραμμα: