ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κύκλος παραδοσιακού τραγουδιού με την Ειρηάννα στο «Τζεπέτο»

Κάθε Παρασκευή 17.0020.00

Λίγα λόγια για τον Κύκλο Παραδοσιακού Τραγουδιού

Ο Κύκλος Παραδοσιακού Τραγουδιού δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβίωση των διαχρονικών συναισθημάτων που μεταφέρουν τα παραδοσιακά τραγούδια με τους στίχους και τη μελωδία τους, ώστε να θυμηθούμε πόσο ξεχωριστοί αλλά και πόσο όμοιοι είμαστε μεταξύ μας καθώς και με τους προγόνους μας.

Θα δούμε παραδοσιακά και πολυφωνικά τραγούδια από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο, τα παράλια την Μικράς Ασίας, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη κ.α. που σκοπό είχαν και έχουν να ψυχαγωγήσουν, να διασκεδάσουν, να εμψυχώσουν, να παρηγορήσουν και τέλος να μας θυμίσουμε τις ρίζες μας. Άλλωστε, ο άνθρωπος είναι σαν το δέντρο που έχει ρίζες και ανάλογα με το χώμα, την περιοχή και το κλίμα, ανθίζει και βγάζει διαφορετικά όμορφα λουλούδια και καρπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 6986985678

Λίγα λόγια για την Ειρηάννα

Μένω στο Ρέθυμνο τα τελευταία 5 χρόνια και άρχισα να ασχολούμαι με το παραδοσιακό τραγούδι μετά την αποφοίτησή μου από το μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Σερρών. Έχω καταγωγή από Σέρρες όπου και έμαθα το παραδοσιακό και πολυφωνικό τραγούδι. Έχω μαθητεύσει κοντά στη Μαρία Κώτη, την Ευγενία Τόλη, τη Μάρθα Μαυροειδή, το Γιάννη Παπατζανη, το Χάρη Μπάκα και τον Αντώνη Λεοντίδη.

Geppetto Art Lab
Kατεχάκη και Χειμάρας (πεζόδρομος Φορτέτζα)
Ρέθυμνο