ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Εκδήλωση για τα Τέμπη με τη Μαρία Καρυστιανού διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Συλλόγου του Ηρακλείου

Στις 28/02 γράψαμε ιστορία! Εκατομμύρια λαού πλημμύρισαν κάθε άκρη της Ελλάδας. Δύο χρόνια μετά το δολοφονικό έγκλημα στα Τέμπη, η απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Ηράκλειο, με πραγματικά πρωτοφανή μαζικότητα έδωσε ηχηρό μήνυμα ενάντια στο έγκλημα στο οποίο οδήγησαν οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ενάντια στην συγκάλυψη που επιδιώκει από την πρώτη στιγμή  η Νέα Δημοκρατία.

Το ποτάμι οργής που έχει ξεσπάσει όχι δε θα το καταπνίξουν, αλλά θα περάσει κι από πάνω τους!

Αυτό απέδειξαν και οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν το Σύνταγμα, όσο ολοκληρωνόταν η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης! Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο εντός Βουλής για “επιχειρησιακά λάθη” που θα κριθούν στην “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη και όχι “σε λαϊκά δικαστήρια” σε μία αλαζονική τοποθέτηση που δεν αναφέρθηκε καθόλου το έγκλημα στα Τέμπη, όσο η Νέα Δημοκρατία καταψήφιζε μόνη της την πρόταση δυσπιστίας, ολόκληρη η κοινωνία την έκρινε ένοχη κάνοντας ξεκάθαρο ότι θα πάρουμε πίσω το οξυγόνο που μας στέρησαν! 

Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες! Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν!

Η οργή η οποία αναζωπυρώθηκε για τα Τέμπη, είναι οργή για την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση δημόσιων δομών, όπως η υγεία, εκπαίδευση, το ρεύμα, το νερό, οι μεταφορές. Η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου έχει οδηγήσει στην «καταδίκη» του, διαλύοντας οποιαδήποτε έννοια ασφάλειας στο βωμό του κέρδους. Από τις πρώτες κιόλας κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, πρωταρχικά αιτήματα ήταν οι δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές, η κρατικοποίηση του ΟΣΕ και να μπει τέλος στην δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Δύο χρόνια τώρα, ενώ όλα είναι ίδια, ο πρωθυπουργός τολμά να δηλώνει ότι μέχρι το 2027, δηλαδή 4 χρόνια μετά τα Τέμπη, οι σιδηρόδρομοι θα είναι ασφαλείς!

Η ίδια πολιτική ακολουθείται και στην εκπαίδευση, αφού η κυβέρνηση επιχειρεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ίδια στιγμή που επιτίθεται στα δημόσια πανεπιστήμια και στην προοπτική της νεολαίας με το μέτρο των διαγραφών το οποίο αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει στην διαγραφή 150.000 φοιτητών τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την στάση τους απέναντι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια από την πρώτη κιόλας μέρα! Με αντίστοιχο τρόπο θα κινηθούμε απέναντι στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης όσες φορές και αν χρειαστεί!


Η κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη, μας έδωσε ελπίδα και φώτισε τον δρόμο για την συνέχεια του αγώνα! Όσο δεν αποδίδεται καμία ευθύνη απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στα στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας Hellenic Train, που είναι υπαίτιοι για το έγκλημα αυτό, όσο μέρα με την μέρα βγαίνουν στην επιφάνεια όλο και περισσότερα στοιχεία που αναδεικνύουν τις κυβερνητικές ευθύνες, όσο η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αναπαράγει χυδαία ψέματα προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της, άλλο τόσο εμείς θα βρισκόμαστε στους δρόμους απαιτώντας δικαίωση και ένα τέλος στην συγκάλυψη!  

Η νεολαία και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι έχουμε αποδείξει πολλαπλές φορές ότι στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση των δολοφόνων και της συγκάλυψης. Μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους έχουμε, περισσότερο από ποτέ, χρέος να το πάμε μέχρι τέλους!

Διοργανώνουμε εκδήλωση την Κυριακή 23/3 στις 18:00 στο Πάρκο Γεωργιάδη με τίτλο “2 χρόνια από την κρατική δολοφονία στα Τέμπη” με ομιλητές: 

● Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος “Τεμπών 2023”

● Χαιρετίζει ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος “Τεμπών 2023”

● Βασίλης Κοκοτσάκης, Τεχνικός Σύμβουλος οικογενειών θυμάτων 

● Μάριος Διονέλλης, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών

● Δημήτρης Πετρόπουλος, πρόεδρος ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

● Δημήτρης Φλυτζανής, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου