4,5 εκατ. ευρώ για επανορθώσεις των καταστροφών του Φεβρουαρίου σε Ρέθυμνο και Χανιά

Συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ για την Κρήτη «ελευθερώθηκαν» την Τετάρτη το πρωί, από την Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ποσό θα διατεθεί για επανορθώσεις των καταστροφών του Φεβρουαρίου.

Υιοθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, στην Επιτροπή Προϋπολογισμών, η εισήγηση για το ξεμπλοκάρισμα της αποζημίωσης για τις καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας στη Κρήτη τον Φεβρουάριο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή υπογράμμισε τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τις καταστροφές σε υποδομές, σε αγροτικές καλλιέργειες, σε κατοικίες πολιτών και τον αποκλεισμό ορεινών περιοχών του Ρεθύμνου και των Χανίων. Η αποδέσμευση των 4,5 εκατομμυρίων θα γίνει από τις γραμμές του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σχετικά: “Πρόκειται αναμφισβήτητα για σημαντική ανάσα ρευστότητας για τη Κρήτη και πιστεύω πως θα έχει ευεργετικές συνέπειες για το νησί αν και θα μπορούσε να διατεθεί μεγαλύτερο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Σε κάθε περίπτωση η βοήθεια είναι σημαντική και οι προσπάθειες εξασφάλισης κεφαλαίων για τη χώρα μας συνεχίζονται κάθε μέρα”