ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

5.605 αστυνομικοί έλεγχοι σε οχήματα και 40 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε ένα πενθήμερο στην Κρήτη!

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ελέχθησαν 5.605 οχήματα, και βεβαιώθηκαν 839 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον, συνελήφθησαν 40 άτομα για διάφορα αδικήματα – Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20.05.2022 έως 25.05.2022, σε περιοχές των Νομών Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου στο πλαίσιο πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, καθώς και από το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν μεικτά συνεργεία ελέγχων από Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αποτροπή επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στα πλαίσια των επιχειρήσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : 5.605 οχήματα
Βεβαιώθηκαν συνολικά: 839 παραβάσεις του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθησαν: (40) άτομα και συγκεκριμένα:
• 3 άτομα για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
• 2 άτομα, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων.
• 5 άτομα για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
• 2 άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
• 28 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (κατανάλωση αλκοόλ-στέρηση άδειας οδήγησης)

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δεκατέσσερις (14) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.