ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ

6η βραδιά Αλληλεγγύης “ΣΥΝΠΟΛΙΣ” – του Γαβριήλ Τσουντάνη

Τα τελευταία χρόνια, τέτοιες μέρες πάντα, έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε την καθιερωμένη πια, βραδιά αλληλεγγύης που διοργανώνει ο σύλλογος ΣΥΝΠΟΛΙΣ.

Είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται και πραγματοποιείται, με μεγάλη επιτυχία κάθε φορά.

Ο σύλλογος ΣΥΝΠΟΛΙΣ, χρόνια τώρα, δε χρειάζεται συστάσεις! Έχει καταφέρει να αποδείξει πως μια παρέα φίλων συνπολιτών μας, είναι ικανή να διοργανώσει και να φέρει εις πέρας, ακόμα και την πιο δύσκολη ημερίδα, βραδιά, παρουσίαση. Το σκεπτικό τους; Να μας δείξουν πως στον τόπο αυτόν, πρέπει να βάζουμε στόχους από κοινού. Γι’αυτό λένε: Κοινός τόπος – κοινός στόχος!

Η βραδιά είναι γνωστή, έχει διαφημιστεί – διαδοθεί – κοινοποιηθεί αρκετά καλά. Είναι στις 10 του μήνα στον Κήπο, με τους Κονταρό και Ζωιδάκη, θα χορέψουν τα “Πυρρίχια Δρώμενα”, θα προηγηθεί παραμύθι από τον Θωμά Καντιφέ και Ριζίτικα από το σύλλογο της Ασή Γωνιάς.

Όμως ο λόγος που σκέφτομαι και γράφω δεν είναι η βραδιά και το περιεχόμενο της, αλλά η ουσία και τελικά ο σκοπός της. Και ο σκοπός της για άλλη μια φορά είναι να μας δείξει πως μπορούμε όλοι μας, να βοηθήσουμε έναν τομέα πολύπαθο αλλά τόσο αναγκαίο, τον Τομέα ΕΚΑΒ Ρεθύμνου. Ένας τομέας που κανονικά θα έπρεπε να είναι υποδειγματικά οργανωμένος και άριστα εξοπλισμένος, έχει τεράστιες ελλείψεις. Και το μόνο του στήριγμα και η δυναμική του, βρίσκεται στα ικανά χέρια του προσωπικού του δυναμικού.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ είναι άνθρωποι που βλέπουν, αγγίζουν, νοιώθουν συνανθρώπους μας, στις πιο δύσκολες στιγμές τους. Είναι μέρες που δεν ξεκουράζονται, επειδή έχει πολλή δουλειά και είναι νύχτες που δεν κοιμούνται, γιατί δεν τους αφήνουν οι εικόνες και ο πόνος των ατυχημάτων. Είναι όντως οι άγγελοι που σώζουν συνανθρώπους μας, φίλους, συγγενείς. Ακούραστοι! Γι’αυτούς γίνεται η βραδιά, για να τους στηρίξουμε με εξοπλισμό και στη συνέχεια κι αυτοί, με τη σειρά τους, να μπορέσουν να σώσουν τον επόμενο. Και μετά να κοιμηθούν ήσυχοι!

Μαζί τους θα πετύχουμε το στόχο να σώσουμε συνανθρώπους μας, μάς χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε! Κοινός στόχος και εδώ. Ας είμαστε εκεί να δώσουμε θάρρος και δύναμη στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ Ρεθύμνου!