ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

7ος ημιορεινός αγώνας δρόμου «Στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα»

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η του Δήμου Ηρακλείου και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, υπό την Αιγίδα της ΓΓΑ, διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 τον 7ο ημιορεινό αγώνα δρόμου «Στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα».

Πρόκειται για έναν αγώνα θεσμό πια στο Ηράκλειο, που στόχο έχει να συνδυάσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια απόλυτα φυσιολατρική αλλά και τεχνική διαδρομή, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Κνωσανό φαράγγι, τις υδατογέφυρες από όπου ερχόταν το νερό στην πόλη μας κατά την Ενετοκρατία, το ιερό βουνό του Γιούχτα και τον βοτανικό του κήπο, καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους Φουρνί και Ανεμόσπηλια.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Αγώνα 23χιλ. με +1100 υψομετρική διαφορά,
  • Αγώνα 6,6χιλ. με +430 υψομετρική διαφορά
  • Πεζοπορία 18χιλ.

• Η εκκίνηση του αγώνα των 23χιλ. θα δοθεί μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στις 10:00π.μ. Η διαδρομή κατευθύνεται προς τα Σπήλια διασχίζει το Κνωσανό φαράγγι, ανηφορίζει στο Φουρνί και τ’ Ανεμόσπηλια, από όπου ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4, φτάνει στο ιερό κορυφής Γιούχτα, και το ιερό του Τιμίου Σταυρού, με τερματισμό την όμορφη κωμόπολη των Αρχανών.

• Ο Αγώνας των 6,6χιλ. με εκκίνηση στις 11:00 π.μ. από την περιοχή Ανεμόσπηλια του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, περιλαμβάνει ανάβαση στο Ιερό Κορυφής του Γιούχτα από το μονοπάτι Ε4 και τερματίζει στην όμορφη κωμόπολη των Αρχανών.

• Η πεζοπορική διαδρομή αναμένεται να ξεκινήσει στις 09:00π.μ. μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού ακολουθώντας την διαδρομή του μεγάλου αγώνα, με εξαίρεση το Φουρνί.

Ο τερματισμός όλων των συμμετεχόντων θα είναι στην πλατεία μπροστά από τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» των Αρχανών. Η τελετή απονομών αναμένεται να ξεκινήσει στις 14.15.

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων θα πλαισιώσει την εκδήλωση με μουσική και κέρασμα προς τους αθλητές.

COVID 19: Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και με γνώμονα την υγεία των πολιτών – αθλούμενων, η διοργάνωση θα γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του Covid-19. Ο Σύλλογος θα μεριμνήσει για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που αφορούν στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων, στον τρόπο παραλαβής του πακέτου συμμετοχής αλλά και στην χρήση μέτρων ατομικής προστασίας στο χώρο συγκέντρωσης και τερματισμού.

Η εκδήλωση στηρίζεται από την εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ», την εθελοντική ομάδα «ΑΤΑΧΤΟΙ»

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Παντελής Καμπαξής, διακεκριμένος υπερμαραθωνοδρόμος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, τηλ. 2810263426, 6946233488, knossosrun.gr, marathoncreta.gr