ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«81α ΑΡΚΑΔΙΑ»: Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 ο ιστορικός Αρκάδιος Δρόμος

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί ο ιστορικός «Αρκάδιος Δρόμος».  Όπως κάθε χρόνο, επίκεντρo των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και το Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου, το γήπεδο «Σοχώρας», στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο.

Φέτος, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών, που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή να διεξαχθεί ο κλασικός και ιστορικός Ημι-μαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ., το Δυναμικό βάδισμα, ο Αγώνας των 6 χιλιομέτρων  και το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι».

Για τη διοργάνωση των  81ων Αρκαδίων Αγώνων 2021, δικαίωμα Εγγραφής & συμμετοχής έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID 19 (και έχουν περάσει 14 ημέρες από την τέλεση της δεύτερης δόσης), να έχουν αρνητική διάγνωση σε εργαστηριακό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID 19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 14 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. Σε περίπτωση αλλαγής των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

 Οι υπόλοιπες αθλητικές αγώνες του 1ος  χιλιομέτρου Δημοτικών σχολείων, 2ο χιλιομέτρων μαθητών Γυμνασίων, 1ος  χιλιομέτρου ΑμΕΑ και άλλες παράλληλες αθλητικές δράσεις θα διεξαχθούν μονό στην περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν ανάλογα τις οδηγίες που θα στείλει το Υπουργείο Παιδείας για την διεξαγωγή των αθλητικών εκδηλώσεων στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή, οι Αρκάδιοι Αγώνες θα διεξαχθούν με ανώτατο όριο αριθμού συμμετοχών (300 άτομα το κάθε αγώνισμα), θα  δημιουργηθούν ομάδες συγκεκριμένου αριθμού αθλητών ανάλογα με τις επιδόσεις τους, οι ομάδες θα ξεκινάνε διαδοχικά από τον χώρο εκκίνησης, ο χώρος τερματισμού θα χωριστεί σε  μεγάλα τετράγωνα όπου θα κατευθύνονται οι αθλητές της κάθε ομάδα μετά τον τερματισμό τους.

Επίσης, οι απονομές θα είναι λιτές και όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες (αθλητές, κριτές, επίσημοι).  

Ηλεκτρονικά οι εγγραφές ΜΟΝΟ στην ιστοσελίδα arkadiraces.gr

Όλοι οι Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες  είτε ως αθλητές και αθλήτριες είτε ως εθελοντές και εθελόντριες είτε ως απλοί φίλαθλοι, καλούνται να στηρίξουν αυτό το μεγάλο και αξιόλογο εγχείρημα.

Οι εγγραφές στα αγωνίσματα γίνονται και φέτος ηλεκτρονικά, έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στις, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Αρκάδια»: https://arkadiraces.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να αντλούν πληροφορίες για την διοργάνωση ενώ στη διάθεση του κοινού θα βρίσκονται και ενημερώσεις μέσω των social media, στο facebook: (20+) Arkadi Races – Αρκάδιοι Αγώνες | Facebook

Διοργανωτές 81ων Αρκαδίων

Τα «81α Αρκάδια» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαδρομής Αρκαδίου Δρόμου.