ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

86η ΔΕΘ: Σημαντική επισκεψιμότητα στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

Ολοκληρώνεται την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας μας, με σημαντική επισκεψιμότητα από το κοινό της Έκθεσης να καταγράφεται στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, καθ’ όλη την διάρκεια της.

Τα επίσημα εγκαίνια των περιπτέρων των Επιμελητηρίων τελέστηκαν την Κυριακή 11/9, παρουσία μελών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης οι οποίοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Επιμελητήριου Ρεθύμνης και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο και μέλη της Διοίκησης του, ενώ επίσκεψη πραγματοποίησαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, με επιδότηση του κόστους εκμίσθωσης, συμμετέχουν και προβάλλουν τα προϊόντα τους οι εξής επιχειρήσεις – φορείς:

α) Η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, «ΕΥΟΣΜΟΣ Α.Ε.» https://www.evosmos-sa.gr/, με έδρα την Επισκοπή Ρεθύμνης, η οποία εκθέτει extra παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές.
β) Η επιχείρηση ποτοποιίας του κ. Ζαχαρία Παραγιουδάκη «Σπιτικό Μεράκι» https://spitikomeraki.gr/ , με έδρα το Πέραμα Μυλοποτάμου, η οποία εκθέτει αλκοολούχα ποτά με βάση την Κρητική Τσικουδιά.
γ) Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, με ποιοτικά τυροκομικά προϊόντα και ελαιόλαδα: https://www.productsgreek.com/el/agricultural-cooperative-rethymno.

Παράλληλα με το εκθεσιακό γεγονός, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) καθώς και το Thessaloniki Helexpo Forum 2022, η θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας. Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κ. Γιώργο Γιακουμάκη και τα μέλη της Διοίκησης του, κ. Δημήτρη Προβιά, Αντιπρόεδρο, κ. Ευάγγελο Μανιουδάκη, Γενικό Γραμματέα και κ. Νίκο Ρεϊζάκη.

Τέλος, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων και δράσεων, στις οποίες συμμετείχε, προωθώντας θέματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Νικ. Ρεϊζάκης. Σημειώνεται ότι, η επόμενη Γενική συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο Ρέθυμνο, φιλοξενούμενη από το Επιμελητήριο.