ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

8o Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης»: Ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο!

Με ένα υπέροχο αφιέρωμα στο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην Αλφά Μυλοποτάμου το 8ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης».

Με κείμενα που επιμελήθηκε η αρχαιολόγος Ειρήνη Γαβριλάκη και παρουσίασε η ίδια μαζί με την Γωγώ Βεργιανάκη και μουσική απόδοση με αποσπάσματα του έργου, η εκδήλωση, αποτέλεσε ακόμα μια λαμπρή στιγμή για το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2019» του Δήμου Μυλοποτάμου, το οποίο είναι αφιερωμένο στο «Έτος Ερωτόκριτου».

Ήταν μια μουσική παράσταση αξιώσεων, η οποία αξίζει τον κόπο να επαναληφθεί. Έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί Κωστής Βεργιανάκης, Κωστής Βερδινάκης, Μανώλης Βερδινάκης, Κωστής Κακουδάκης, Βασίλης Παπαδάκης, Γιώργης Παπαδάκης, Σπύρος Παπαδάκης, Μιχάλης Πετσάκης και Στέλλα Σειραγάκη.

Το 8ο Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής «Κώστας Μουντάκης» οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλφάς με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος».