ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

8ος Ποδηλατικός Γύρος Πόλης Ρεθύμου: «Ποδηλατώ στην πόλη μου»

Δήμος Ρεθύμνης: «Ποδηλατώ στην πόλη μου»O Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου (Μαζικός Αθλητισμός), καθώς και την ανάδειξη της πόλης του Ρεθύμνου στους ξένους επισκέπτες (Αθλητικός Τουρισμός), προκηρύσσει τον 8ο Ποδηλατικό Γύρο Πόλης Ρεθύμνου.

Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη του ποδηλατικού συλλόγου Ρεθύμνου ATLAS, και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «HORIZON 2020 – CIVITAS DESTINATIONS» για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας σε τουριστικούς προορισμούς.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017
2. ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 19:30
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΕΘΥΜΝΟ
4. ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

5. Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι ο πολίτες (ενήλικες, παιδιά και ΑΜΕΑ) που διαθέτουν ποδήλατο. Για όσους δεν διαθέτουν, θα υπάρχουν ποδήλατα από το Δήμο, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν σε πολίτες και τουρίστες. Λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας των ποδηλάτων αυτών, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα, στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού (πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”) τηλ.28310 55645 έως την Τρίτη 11 Ιουλίου τις ώρες 09:00 – 15:00.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο site του Δήμου https://www.rethymno.gr.

Για τα ανήλικα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι υποχρεωτική η συνοδεία από ενήλικο μέλος της οικογένειας καθώς και η χειρόγραφη δήλωσή συμμετοχής από τον κηδεμόνα στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού (πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” τις ώρες 09:00 – 15:00.

7. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη (εκκίνηση) – Χορτάτζη – Αντισμηνάρχου Βασιλάκη – Μάρκου Πόρτάλιου – Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής – Εμμανουήλ Παχλά – Αυστραλών Πολεμιστών – Άρη Βελουχιώτη – Σοφοκλή Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Πετυχάκη – Αρκαδίου -Κεφαλογιάννηδων (Περιφερειακός) – Πάρκινγκ Νότιας πλευράς Σταδίου Σοχώρας – Παντελή Πρεβελάκη – Ψυλλάκη – Δημακοπούλου – Γερακάρη -Εθνάρχου Μακάριου και τερματισμός Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης της Ποδηλατοβόλτας είναι 1 ώρα.

Θα υπάρχει Υγειονομική Κάλυψη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ν. Ρεθύμνης

9. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Επομένως, από τη Διοργάνωση δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανέναν, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.