9 Μάη: Ημέρα κόκκινης προσφοράς στην οργάνωση και πολύμορφης αντιφασιστικής δράσης

Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ με αφορμή την 9η Μάη απευθύνει κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλους τους νέους και τις νέες!

9 Μάη 1945: Μέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Οι ναζί παραδίδονται άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Η 9η Μάη καθιερώνεται ως μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών! Αποδείχτηκε πως, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να νικήσουν και τον φαινομενικά πιο ισχυρό αντίπαλο!

Θέλοντας να διαγράψει τη μνήμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει την 9η Μάη ως “μέρα της ΕΕ”!

Της ΕΕ που φτιάχτηκε για να εξασφαλίσει ότι οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι! Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να γιορτάζουν την ΕΕ οι 16,6 εκατ. άνεργοι, οι 4,1 εκατ. άστεγοι, τα 113 εκατ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, το 10,2% των μαθητών που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο, όλοι οι λαοί της Ευρώπης που ζουν με μνημόνια διαρκείας, μέσα στην ανασφάλεια;

Αυτή η Ευρώπη δεν είναι δική μας.

Παλεύουμε για την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

  • Στις 9 Μάη δεν γιορτάζουμε γι’ αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή! Όσο και να προσπαθεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να ενισχύσουν ακροδεξιές – φασιστικές δυνάμεις και να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό, η αλήθεια είναι μία: Ο Κόκκινος Στρατός τσάκισε τον φασισμό!
  • Στις 9 Μάη τιμάμε και εμπνεόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Ανακηρύσσουμε την Πέμπτη 9 Μαΐου ως Ημέρα Κόκκινης Προσφοράς στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Η 9 Μάη, είναι η μέρα που τιμάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, έδωσαν τη μάχη απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό!  Οργανώνουμε πολύμορφες παρεμβάσεις στα κέντρα των πόλεων!

Στο Ηράκλειο –  Εκλογικό Kέντρο ΚΚΕ (Πλ.Κορνάρου) στις 19:00  Στα Χανιά – Πλατεία Αγοράς στις 19:00. Καλούμε όσους νέους νιώθουν αντιφασίστες, όσους θέλουν σήμερα να παλέψουν ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά να είναι εκεί! Να στείλουμε ακόμα πιο πλατιά το μήνυμα «Δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των πολέμων και του Φασισμού – Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ!»

Σε αυτό το πλαίσιο,  καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ μαχητικά και με αυταπάρνηση να συμβάλουν με την προσωπική τους εισφορά, τα κόκκινα μεροκάματα στην οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μπροστά στις εκλογές.

Απευθυνόμαστε πλατιά:

Στους χιλιάδες νέους που συναντηθήκαμε στους δίκαιους αγώνες μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη δουλειά καις την ζωή.

Στους νέους που έχουμε τα ίδια όνειρα και ανησυχίες για τη ζωή και το μέλλον μας.

Που δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων και της διαρκούς ανασφάλειας. Που προβληματιζόμαστε γιατί την εποχή της ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, ζούμε χειρότερα από τους γονείς μας. Που δεν ανεχόμαστε στις πόλεις και τις γειτονιές μας να υπάρχουν φασίστες. .

Συναντηθήκαμε ενώνοντας τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας,  τα όνειρά μας… Να συναντηθούμε και στην κάλπη!

Γιατί εμπιστευόμαστε τη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, τη δική μας δύναμη. Γι’ αυτό και θα τη δυναμώσουμε με την ψήφο μας! Για να γίνουμε πιο πολλοί αυτοί που αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε, ανοίγουμε το δρόμο για μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, μας την Σοσιαλιστική-Κομμουνιστική!.

Δίνουμε τη μάχη αυτή με το κουπόνι στο χέρι όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ , όλοι οι νέοι υποψήφιοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Ψηφίζουμε αγωνιστικά και ανυπόταχτα! Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού!

Κάνουμε την πραγματική διαφορά!