91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Εκδηλώσεις μνήμης στο Ηράκλειο 9-26 Σεπτεμβρίου

91 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή: Εκδηλώσεις μνήμης στο Ηράκλειο 9-26 Σεπτεμβρίου Η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου σε συνεργασία με τους: Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου «Άγιος Γεώργιος», Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών, Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης «Άγιος Πολύκαρπος», Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ», Σύλλογο Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, Σύλλογο Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση 91 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00, Πάρκο Μικράς Ασίας

– Μουσική και τραγούδια από το Σύλλογο Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου «Άγιος Γεώργιος» Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κότης Μιχάλης (ούτι, πολίτικο λαούτο), Παπαϊωάννου Γιώργος (βιολί), Πουλιανάκης Κώστας (κρουστά).

– Τραγούδια και χοροί από το μουσικοχορευτικό σχήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακιωτών.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00, πλατεία Νικαίας

– Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Άγιος Πολύκαρπος» παρουσιάζει μουσική και τραγούδια της Μικρασίας με τη χορωδία του υπό τη διεύθυνση της κας Εύας Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Μαυρομανωλάκης (ούτι), Μιχάλης Σπυριδάκης (βιολί), Ελεάννα Πιτσικάκη (κανονάκι), Έφη Μαστορίδη (κρουστά)

– Τραγούδια και χοροί από το μουσικοχορευτικό σχήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακιωτών.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ»

– Ομιλία με θέμα «Τα αίτια του αφανισμού του Ελληνισμού της Ανατολής και η εγκατάσταση τους στην Ελλάδα» από τον κ. Γεώργιο Μαρταβαντζή, Πρόεδρο Συλλόγου Καππαδοκών- Μικρασιατών Κρήτης.

– Μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς από τη Μικρά Ασία από την Χορωδία και την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία».

Παράλληλα

• 19-26 Σεπτεμβρίου: Έκθεση «Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22», στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου εγκαινιάζουν την έκθεση «Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22» την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00 η οποία θα φιλοξενηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Ώρες Έκθεσης: Καθημερινά 9:00 – 13:30 / 18:00 – 21:00

και Σάββατο 9:00 – 13:30

• 16-22 Σεπτεμβρίου: Έκθεση βιβλίου στον αίθριο χώρο της Λότζια.

Ώρες λειτουργίας 10.00-23.00.