Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον 9ο Κρητικό Διαγωνισμό Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής & Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στις 12,13 και 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συντελεί στην προβολή του τουρισμού και της γαστρονομίας προάγοντας την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.
Τον διαγωνισμό στηρίζει επίσης ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδόχων, το Σωματείο Μαγείρων, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, o World Association of Chefs Societies και τα Επιμελητήρια Κρήτης.
.
.
Το πρόγραμμα:
| 9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου 2014 | ||||
| ΔΕΚΚ,πρώην Αμερικάνικη Βάση,Γούρνες Ηρακλείου 12 – 13 & 14 Δεκεμβρίου 2014 | ||||
| ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ | ||||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2014 | Ώρα διεξαγωγής | |||
| Έναρξη Διαγωνισμού | 10:00 | |||
| ΚΛΑΣΗ Α’ | ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | 10:30 | ||
| ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ /ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | ||||
| Κατηγορία Α-1 | Έτοιμες παρασκευές με βούτυρο | |||
| Κατηγορία Α-2 | Έτοιμες παρασκευές επεξεργασμένης καραμέλας | |||
| Κατηγορία Α-3 | Έτοιμες παρασκευές με σοκόλατα (ντεκόρ σοκολάτας) | |||
| (Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά) | ||||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||||
| Κατηγορία Α-4 | Zεστό πιάτο σούπα με βάση το ψάρι | 10:00-11:00 | ||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ||||
| Κατηγορία Α-5 | Γλυκό εστιατορίου με βάση τα εσπεριδοειδή | 11:30-12:30 | ||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||||
| Κατηγορία Α-6 | Ζεστό πιάτο από καρέ κατσίκι | 12:45-13:45 | ||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||||
| Κατηγορία Α-7 | Ζεστό πιάτο με σαλιγκάρια | 14:15-15:15 | ||
| ΚΛΑΣΗ Β’ | ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |||
| Κατηγορία Β-1 | Ζεστό πιάτο (συνδυασμός χοιρινού & οσπρίων) | 15:30-16:30 | ||
| ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||||
| Παρουσίαση 2 γλυκών εστιατορίου με σοκολάτα από τον Pastry chef Θέμο Ρήγα | 11:00-12:30 | |||
| “Χαρούπι στο χθές και στο σήμερα” με προϊόντα από τον την Creta Carob.Ζωντανές παρουσιάσεις συνταγών με χαρούπι από μέλη της ΛΑΚ | 13:30-15:00 | |||
| ΤΕΛΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00 | ||||
| ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12/2014 | Ώρα διεξαγωγής | |||
| ΚΛΑΣΗ Γ’ | ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ -ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΝΤΕΚΟΡ) |
10:00 | ||
| Κατηγορία Γ-1 | Έτοιμες παρασκευές παρουσιάσεις σκάλισμα τυριού | |||
| Κατηγορία Γ-2 | Έτοιμες παρασκευές σκαλίσματα σε φρούτα και λαχανικά | |||
| (Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά) | ||||
| ΚΛΑΣΗ Δ’ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |||
| Κατηγορία Δ-1 | Ζεστό πιάτο από φρέσκο ψάρι | 11:00-12:00 | ||
| ΚΛΑΣΗ Ε’ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | |||
| Κατηγορία Ε-1 | Πιάτο με κουνέλι σε συνδυασμό με χόρτα εποχής | 12:30-13:30 | ||
| Κατηγορία Ε-2 | Ζεστό πιάτο συνδυασμός ψάρι με θαλασσινά | 13:45-14:45 | ||
| ΚΛΑΣΗ ΣΤ’ | ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ | |||
| (ΟΜΑΔΕΣ 4 ΜΑΘΗΤΩΝ) | ||||
| Κατηγορία ΣΤ-1 | Πρώτο πιάτο, Δεύτερο πιάτο, Σαλάτα, Επιδόρπιο | 15:00-16:30 | ||
| (θέμα είναι το πετιμέζι και το πορτοκάλι) | ||||
| ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||||
| Ομιλια από την Κυρία Σαμιώτη Φωτεινή για το πρόγραμμα ποιστοποίησης bio hellas | 11:30-12:30 | |||
| Ζωντανή παρουσίαση Κρητικών αλλαντικών | 13:00-14:00 | |||
| Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων Ζωντανή Τυροκόμηση | 14:00-15:00 | |||
| ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00 | ||||
| 3η ΗΜΕΡΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/2014 | Ώρα διεξαγωγής | ||
| ΚΛΑΣΗ Ζ’ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | |||
| Κατηγορία Ζ-1 | Παρουσίαση 4 στοιχείων πρωϊνου ξενοδοχείου 2 γλυκά και 2 αλμυρά | 10:00-11:00 | ||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ | ||||
| (ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟ) | ||||
| ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS | ||||
| Κατηγορία Z-2 | Παρασκευή (ζεστό πιάτο) | 11:30-13:00 | ||
| ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ||||
| (ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟ) | ||||
| ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS | ||||
| Κατηγορία Z-3 | Παρασκευή (γλυκό) | 13:30-15:00 | ||
| ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ||||
| Παραδοσιακές συνταγές από Πολιτιστικούς Συλλόγους | 11:30-12:30 | |||
| “Μαγειρεύουμε με τα παιδιά” | 13:00-14:30 | |||
| ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ | 16:00 | |||
| ΤΕΛΟΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 18:00 | ||||







