ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή για τον ένα χρόνο “Μπεγίρι”!

1 χρόνος μπεγίριΤο Μπεγίρι συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας και σας προσκαλεί από το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30 στον πεζόδρομο της Κατεχάκη (κάτω από τη Φορτέτζα).

Η βραδιά ξεκινάει με παρουσίαση των θεραπευτικών βοτάνων από την Μυρτώ Δεληγιάννη και συνεχίζεται με μουσικές από ολόκληρο τον κόσμο από μέλη των He Jazz collective (γνωστοί και ως Γυφτάκια) μέχρι τελικής πτώσης…

Αν θέλαμε να πούμε κάτι σύντομο για το χρόνο που πέρασε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στηρίζουν το Μπεγίρι στη δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα διαδρομή του. Το Μπεγίρι δεν είναι ένα απλό παντοπωλείο-μανάβικο. Είναι αυτό που φανταζόμασταν και όσα ακόμη δεν έχουμε εξιχνιάσει:

ένα πείραμα αυτοδιαχείρισης, μια πρόγευση μιας κοινωνίας εργαζομένων που παλεύουν μέσα από το δύσκολο δρόμο της εργασίας χωρίς αφεντικό , μιας επιλογής συνειδητής, απελευθερωτικής αλλά και δεσμευτικής. Μέσα στο χρόνο που πέρασε αποκτήσαμε βαθιά εμπειρία του τι σημαίνει αλληλεγγύη, βρεθήκαμε μπροστά σε διλήμματα για τις επιλογές μας και τα ξεπεράσαμε συλλογικά και ισότιμα.

Οι επιλογές των προϊόντων που φιλοξενούμε στα ράφια μας είναι πολύ μακριά από τη λογική της κερδοφορίας, του μαζικού εμπορίου και των σχέσεων εκμετάλλευσης που το διέπει. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τόσο τους μικρούς παραγωγούς του τόπου όσο και αυτούς του αλληλέγγυου εμπορίου από τα διάφορα μέρη tου πλανήτη. Έτσι, όταν κάπου ανάμεσα στα ράφια συναντάτε καφέ από τους Ζαπατίστας ή ζυμαρικά από τη Libera Terra και σαπουνάκια της Έλλης έχετε την ευκαιρία να στηρίξετε της αυτόνομες κοινότητες ανθρώπων του κόσμου που παλεύουν με αξιοπρέπεια το αδηφάγο τέρας της παγκόσμιας φιλελεύθερης αγοράς. Αυτής που καθημερινά και στο όνομα της ανάπτυξης κατασπαράζει δικαιώματα, ελευθερίες και όνειρα. Αυτής που καλούμαστε να νικήσουμε όλοι μαζί παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, όχι με πατρονίες, όχι με αυτόκλητους σωτήρες αλλά με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση- δηλαδή με μια βαθιά ανάσα.

Συνεχίζουμε το μαγικό ταξίδι και σας περιμένουμε συνοδοιπόρους.

δείτε που είναι το Μπεγίρι

Ρέθυμνο 741 00, Ελλάδα