ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Σχολείο Θεάτρου από τον Θεατρικό Περίπλου

«Γιατί για να γίνουν θαύματα πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα»
Κ. Κουν

Σχολείο Θεάτρου από τον Θεατρικό ΠερίπλουΟ Θεατρικός Περίπλους, όπως αποδεικνύει τόσα χρόνια τώρα, πιστεύει και στα θαύματα και στο όνειρο και στη μαγεία της δημιουργίας, μα πάνω απ’όλα πιστεύει στους ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο, είτε βρίσκονται πάνω ή πίσω απ’ τη σκηνή, είτε κάτω ως θεατές. Φέτος ξεκινά κάτι καινούριο που αφορά οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει και να γνωριστεί παραπάνω με τον κόσμο που λέγεται «θεατρική πράξη». Ξεκινά λοιπόν ένα είδος σχολής, μια συστηματική εκπαίδευση, που στόχο έχει να δοθούν στους εκπαιδευόμενους τα απαραίτητα εφόδια για τη θεατρική σκηνή.

Από τον Οκτώβρη λοιπόν θα λειτουργήσει στον Θεατρικό Περίπλου ο πρώτος κύκλος μαθημάτων του «Σχολείου Θεάτρου», όπως ονομάστηκε. Πρόκειται για ένα οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει συνολικά τρία έτη. Πιο αναλυτικά το «Σχολείο Θεάτρου» θα περιλαμβάνει μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Ορθοφωνίας, Σωματικής Έκφρασης, Ιστορίας Θεάτρου, Μουσικοκινητικής, Σπαθογραφίας, Χορού και άλλων επιμέρους τομέων του συνόλου της θεατρικής πράξης.

Το κύριο μέρος των μαθημάτων θα γίνεται από την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ, η οποία έχει χρόνια εμπειρία στην θεατρική διδασκαλία, ενώ παράλληλα κάποιες ενότητες θα διδαχθούν από επιλεγμένους συνεργάτες της.

Οι εγγραφές για το πρώτο έτος (Οκτώβριος – Ιούνιος) ξεκινάνε από σήμερα. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 στο χώρο του Θεατρικού Περίπλου (Κουρμούλη 127, Ρέθυμνο). Δεν τίθεται προϋπόθεση θεατρικής εμπειρίας για να εγγραφεί κάποιος στο «Σχολείο». Τα μαθήματα αφορούν τόσο άτομα που έχουν ανέβει στη σκηνή όσο και άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανα με το θέατρο. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν την πρώτη μέρα ένα θεατρικό μονόλογο.

Πληροφορίες – Εγγραφές: 694 3688972