ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής & Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου

9ος κρητικος διαγωνισμός μαγειρικης

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον 9ο Κρητικό Διαγωνισμό Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής & Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης στις 12,13 και 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συντελεί στην προβολή του τουρισμού και της γαστρονομίας προάγοντας την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα.

Τον διαγωνισμό στηρίζει επίσης ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδόχων, το Σωματείο Μαγείρων, η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, o World Association of Chefs Societies και τα Επιμελητήρια Κρήτης.

.

.

Το πρόγραμμα:

9ος Κρητικός Διαγωνισμός Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Μεσογείου 2014
ΔΕΚΚ,πρώην Αμερικάνικη Βάση,Γούρνες Ηρακλείου 12 – 13 & 14 Δεκεμβρίου 2014
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2014 Ώρα διεξαγωγής
  Έναρξη Διαγωνισμού 10:00
ΚΛΑΣΗ Α’ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 10:30
  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ /ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ  
Κατηγορία Α-1 Έτοιμες παρασκευές με βούτυρο  
Κατηγορία Α-2 Έτοιμες παρασκευές επεξεργασμένης καραμέλας  
Κατηγορία Α-3 Έτοιμες παρασκευές με σοκόλατα (ντεκόρ σοκολάτας)  
  (Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά)  
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ  
Κατηγορία Α-4 Zεστό πιάτο σούπα με βάση το ψάρι 10:00-11:00
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ  
Κατηγορία Α-5 Γλυκό εστιατορίου με βάση τα εσπεριδοειδή 11:30-12:30
     
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ  
Κατηγορία Α-6 Ζεστό πιάτο από καρέ κατσίκι 12:45-13:45
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ  
Κατηγορία Α-7 Ζεστό πιάτο με σαλιγκάρια 14:15-15:15
     
ΚΛΑΣΗ Β’ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ  
Κατηγορία Β-1 Ζεστό πιάτο (συνδυασμός χοιρινού & οσπρίων) 15:30-16:30
     
     
  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  
  Παρουσίαση 2 γλυκών εστιατορίου με σοκολάτα από τον Pastry chef Θέμο Ρήγα 11:00-12:30
     
  “Χαρούπι στο χθές και στο σήμερα” με προϊόντα από τον την Creta Carob.Ζωντανές παρουσιάσεις συνταγών με χαρούπι από μέλη της ΛΑΚ 13:30-15:00
     
  ΤΕΛΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00
  ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12/2014 Ώρα διεξαγωγής
ΚΛΑΣΗ Γ’ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ / ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ -ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ
(ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΝΤΕΚΟΡ)
10:00
Κατηγορία Γ-1 Έτοιμες παρασκευές παρουσιάσεις σκάλισμα τυριού  
Κατηγορία Γ-2 Έτοιμες παρασκευές σκαλίσματα σε φρούτα και λαχανικά  
     
  (Οι κατηγορίες κρίνονται ξεχωριστά)  
ΚΛΑΣΗ Δ’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ  
Κατηγορία Δ-1 Ζεστό πιάτο από φρέσκο ψάρι 11:00-12:00
     
ΚΛΑΣΗ Ε’ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ  
Κατηγορία Ε-1 Πιάτο με κουνέλι σε συνδυασμό με χόρτα εποχής 12:30-13:30
Κατηγορία Ε-2 Ζεστό πιάτο συνδυασμός ψάρι με θαλασσινά 13:45-14:45
     
ΚΛΑΣΗ ΣΤ’ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ  
  (ΟΜΑΔΕΣ 4 ΜΑΘΗΤΩΝ)  
Κατηγορία ΣΤ-1 Πρώτο πιάτο, Δεύτερο πιάτο, Σαλάτα, Επιδόρπιο 15:00-16:30
  (θέμα είναι το πετιμέζι και το πορτοκάλι)  
  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  
  Ομιλια από την Κυρία Σαμιώτη Φωτεινή για το πρόγραμμα ποιστοποίησης bio hellas 11:30-12:30
  Ζωντανή παρουσίαση Κρητικών αλλαντικών 13:00-14:00
  Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων Ζωντανή Τυροκόμηση 14:00-15:00
     
     
  ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00
3η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/2014 Ώρα διεξαγωγής
ΚΛΑΣΗ Ζ’ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ  
Κατηγορία Ζ-1 Παρουσίαση 4 στοιχείων πρωϊνου ξενοδοχείου 2 γλυκά και 2 αλμυρά 10:00-11:00
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ  
  (ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟ)  
  ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS  
Κατηγορία Z-2 Παρασκευή (ζεστό πιάτο) 11:30-13:00
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ  
  (ΥΛΙΚΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟ)  
  ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ CRETAN FOOD NEWS  
Κατηγορία Z-3 Παρασκευή (γλυκό) 13:30-15:00
  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  
  Παραδοσιακές συνταγές από Πολιτιστικούς Συλλόγους 11:30-12:30
  “Μαγειρεύουμε με τα παιδιά” 13:00-14:30
  ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 16:00
  ΤΕΛΟΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 18:00