ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

miniEuro 2015: Η Ρουμανία ξανά στο θρόνο της!

ME_02Με το εντυπωσιακό 5-1 στον τελικό επί της οικοδέσποινας Κροατίας, η μεγάλη δύναμη του miniEURO διατήρησε τα σκήπτρα της.

“Σείστηκε” το γήπεδο όταν ο Έλληνας εκπρόσωπος απένειμε το βραβείο Fair Play στην αποστολή της Τουρκίας!

Μετά από ένα ματς, το οποίο δεν αντέχει σε κριτική, οι Ρουμάνοι είναι για 6η (!) συνεχόμενη χρονιά οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη στο minifootball. Χωρίς να επηρεαστούν από την πίεση πολλών χιλιάδων φιλάθλων στο κατάμεστο γήπεδο του Βερσάρ, κέρδισαν με 5-1 τους οικοδεσπότες Κροάτες και έκαναν επίδειξη δύναμης και σ’ αυτήν την διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο με εξαιρετικό σουτ του Καλουγκαρεάνου. Στο 14′ ο Μιρτσέα πέτυχε το 2-0 και με αυτό το σκορ έκλεισε το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, οι Ρουμάνοι ήταν καταιγιστικοί, καθώς οι Ρουμάνοι ανοίχτηκαν για να πετύχουν γκολ. Ο Μιρτσέα στο 30′ έκανε το 3-0 και δύο λεπτά αργότερα ο Τανάσε σε κενή εστία σημείωσε το 4ο γκολ των εξαιρετικών Ρουμάνων. Η Κροατία πέτυχε με κεφαλιά του Πρσιτς το γκολ της τιμής και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπούρτσιου σημείωσε το τελικό 5-1 για τους θριαμβευτές Ρουμάνους.

Ο κόσμος πάντως απόλαυσε και έναν εξαιρετικό μικρό τελικό, στον οποίοι οι εντυπωσιακοί Βόσνιοι κέρδισαν τους Τσέχους (πρώτοι στο γκρουπ της Ελληνικής ομάδας) με 4-3 και κατέλαβαν την 3η θέση στη διοργάνωση.

Στην εντυπωσιακή τελετή απονομής, ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας minifootball και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας, Θάνος Παπαδόπουλος απένειμε στην αποστολή της Τουρκίας το βραβείο Fair Play, αφού αγωνίστηκαν με απίστευτο πάθος αλλά και αρχές παρά τα τεράστια προβλήματα που είχαν λόγω της απόρριψης της visa πολλών βασικών παιχτών μόλις 2 μέρες πριν την αναχωρηση της ομάδας (ελέω του προσφυγικού ζητήματος) με αποτέλεσμα να ταξιδέψουν με παίχτες που δεν ήταν έτοιμοι.

Ήταν αναμφίβολα μια συμβολική κίνηση, κατά την οποία όλο το στάδιο χειροκρότησε εμφατικά!

MiniEuro

Αμέσως μετά τις απονομές και την αποθέωση των πρωταθλητών, όλες οι ομάδες βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, αντάλλαξαν φανέλες και αναμνηστικά και έδειξαν για άλλη μία φορά ότι το minifootball στην Ευρώπη είναι το σπορ της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών!

Δεν είναι τυχαίο που μία κορυφαία ελληνική εταιρία με μεγάλη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, όπως η OB (Orphee Beinoglou) είναι χορηγός της Ελληνικής Ομάδας για μία ακόμα χρονιά. Στον χώρο των logistics, αποτελεί leading brand στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και γενικότερα την Ανατολική Ευρώπη – η οποία παρεμπιπτόντως πρωταγωνιστεί στο άθλημα (8 χώρες αυτής της περιοχής της γηραιάς ηπείρου πήραν τα 8 εισιτήρια των προημιτελικών).