ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το ResidenceSEA παρουσιάζει Krpff: Syllable Space Flooding

thomas-havlikΤην Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 10:00 μμ ο καλλιτέχνης Ηχητικής Ποίησης Thomas Havlik θα ερμηνεύσει στο ResidenceSEA στο Ηράκλειο Κρήτης.

“Krpff: Syllable Space Flooding”, μια παράσταση ηχητικής ποίησης στην οποία χρησιμοποιεί ομιλίες από πολιτικούς και ηχογραφήσεις από διαδηλώσεις να δημιουργήσει ένα εκφραστικό πεδίο ερμηνείας, πλημμυρίζοντας τον χώρο. Η ηχητική ποίηση είναι μια καλλιτεχνική μορφή η οποία συνενώνει ποίηση και μουσική σύνθεση χρησιμοποιώντας τις φωνητικές πτυχές του λόγου αντί για την σημασιολογία και τους συντακτικούς “στίχους χωρίς λόγια”.

Ο Thomas Havlik γεννήθηκε το 1978 και ζει στη Βιέννη, Αυστρία. Δημιουργεί τέχνη στα όρια του κείμενου, του ήχου, της οπτικής ποίησης. Είναι συνεκδότης του online περιοδικό ηχητικής ποίησης με έδρα τη Βιέννη www.huellkurven.net, αφιερωμένο στην ηχητική ποίηση, στη noise ποίηση, στη σύνθεση ήχου – κειμένου, στην ακουστική ποίηση (auditive poesie), στο σάμπλινγκ γραμμάτων και στην ερμηνεία. Αυτόν τον Απρίλιο, ο Thomas είναι στο ResidenceSEA για να συνεχίσει την ανάπτυξη ενός έργου που για πρώτη φορά δοκιμάστηκε τον περασμένο μήνα στο Cabaret Voltaire Zürich (CH) και στο Austrian Cultural Forum στο Λονδίνο.

Η ResidenceSEA – Sensing your Environment through Art, είναι ένας χώρος φιλοξενίας ερμηνευτών, ερευνητών και καλλιτεχνών των πολυμέσων, οι οποίοι εργάζονται μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας. Το ResidenceSEA βρίσκεται στην παραλία της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, στην παλιά ταβέρνα Λίντο, στο τέλος της οδού Κιλκίς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες για έργα, εκδηλώσεις και καλλιτέχνες στο ResidenceSEA, στο facebook https://www.facebook.com/ResidenceSEA ή επισκεφτείτε το μπλογκ: http://maakali.org/ResidenceSEA