ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο με θέμα: «Διευκολύνοντας την μετάβαση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο»

Σεμινάριο με θέμα: «Διευκολύνοντας την μετάβαση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο»Τρίωρο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα: «Διευκολύνοντας την μετάβαση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρα 18:30, στον 3ο όροφο, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Εισηγήτριες θα είναι η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ρεθύμνου Ειρήνη Αντωνίου και η ψυχολόγος του σταθμού Παναγιώτου Χριστιάνα.

Το σχολείο είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος σταθμός στην ζωή ενός παιδιού. Η μετάβαση στο γυμνάσιο και αργότερα στο λύκειο παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική του εξέλιξη και την προσωπικότητα του, καθώς οι αλλαγές που βιώνει είναι δυνατό να πυροδοτήσουν ψυχικές εντάσεις και συγκρούσεις και να καταστήσουν την προσαρμογή του μία επίπονη διαδικασία.

Ποιες αλλαγές και δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά τη μετάβασή τους στο Γυμνάσιο και το Λύκειο; Ποια είναι η επίδρασή τους; Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο; Πως μπορούν γονείς και εκπαιδευτικοί να διευκολύνουν τις μεταβάσεις αυτές;

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διαμέσου της υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ρεθύμνου κα Αντωνίου Ειρήνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.21/189459/Δ2/24-11-2015), και ανήκει στο κύκλο σεμιναρίων με γενικό τίτλο «Συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικής προσαρμογής και προαγωγής της ψυχικής υγείας εφήβων».

Rethymno 741 00, Greece