ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τρομερό ματς στο Ρέθυμνο και νίκη επί του Προμηθέα! (82-78)

Η ξέφρενη πορεία του Προμηθέα σταμάτησε στo Ρέθυμνο! Οι Cretan Kings επικράτησαν των Πατρινών με 82-78 στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη, για την 8η αγωνιστική της Basket League, και πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους και τρίτη τους συνολικά στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, υποχρέωσε το σύνολο του Μάκη Γιατρά στη δεύτερη ήττα του.

Ο Νίκος Βετούλας κατάφερε να νικήσει την πρώην ομάδα του, έχοντας τρεις Αμερικανούς του σε εξαιρετική μέρα. Ο λόγος για τους Μούντι (21π.), Άρμστεντ (18π.) και Γκούντγουιν (11π., 9ριμπ.), οι οποίοι έκαναν τη διαφορά για τους Κρητικούς, οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Μιλόσεβιτς με 28 πόντους κι 9 ριμπάουντ.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν διαφορά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το Ρέθυμνο, όμως είχε σε καλή κατάσταση τους Λι και Γκούντγουιν και πήρε τα ηνία (8-7, 5′). Χολ και Μιλόσεβιτς ανέλαβαν δράση απ΄οτα μέσα του δεκαλέπτου και μετά, με τους Πατρινούς να ισοφαρίζουν (16-16, 8′). Ο Ντάνιελς με βολές ήταν αυτός που έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου, με το Ρέθυμνο να προηγείται με 18-16.

Το Ρέθυμνο μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η άμυνα των παικτών του Νίκου Βετούλα ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον Γιαννόπουλο η διαφορά αυξήθηκε (23-16, 13′). Ο Προμηθέας αντέδρασε. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις από Λίποβι και Φαγιέ και με επί μέρους 8-0 πήραν το προβάδισμα (23-24, 15′). Ο Σαλούστρος φώναξε παρών και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Προμηθέας να διατηρήσει τα ηνία (29-31, 18′). Το Ρέθυμνο κατάφερε να ισοφαρίσει, στο φινάλε του πρώτου μέρους, χάρη σε Μούντι και Χριστοδούλου για το 33-33.

Ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, χάρη στον Έβανς (36-37, 22′). Αυτό δεν κράτησε για πολύ, όμως. Το Ρέθυμνο βρήκε λύσεις από Γκούντγουιν και Μούντι και ανέτρεψε την κατάσταση (45-41, 24′). Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα κρατούσαν το προβάδισμα, όμως ο Προμηθέας παρέμενε ανταγωνιστικό χάρη σε Μιλόσεβιτς και Ρέλεφορντ (49-48, 27′). Ο Ντάνιελς, όμως με δικές του προσπάθειες έφερε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος, μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου για το 54-53 του Ρεθύμνου.

Η κατάσταση δεν άλλαζε, με το Ρέθυμνο να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, χάρη στον Λι (59-54, 32′). Ο Χολ με ένα σημαντικό σουτ έφερε τουςΠατρινούς εκ νέου σε απόσταση… βολής (59-57, 33′). Ο Μάλκολμ Άρμστεντ, όμως, ανέλαβε δράση. Ο Αμερικανός γκαρντ των Κρητικών με προσωπικό 8-0 έφερε σε θέση ισχύος τους Κρητικούς (69-59, 36′). Ο Ντάνιελς με καθοριστικό τρίποντο έφερεν στο +11 το Ρέθυμνο (73-62, 37′).

Ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση από εκείνο το σημείο και έφερε νέα δεδομένα. Ο Δημάκος έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ και με τη βοήθεια του Μιλοσεβιτς η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι (79-76, 39′). Ο Γιαννόπουλος με κρίσιμες βολές έφερε στο +5 το Ρέθυμνο (81-76, 25” για το τέλος). Λίποβι και Σαλούστρος είχαν 0/4 βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Μιλόσεβιτς μείωσε σε 81-78, με τον Μούντι να γράφει το 82-78.

MVP για το Ρέθυμνο ο Στέφαν Μούντι που πρόσθεσε μία ακόμα εντυπωσιακή παρουσία στη σεζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ρεθύμνου ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους, ευστοχώντας σε σημαντικά καλάθια στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-33, 54-53, 82-78

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Γκούντγουιν 11 (1), Μούντι 21, Λι 6, Γιαννόπουλος 10 (2), Άρμστεντ 18 (2), Ντάνιελς 10 (2), Κώττας 2, Χριστοδούλου 1, Στεφανίδης 3 (1).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Λίποβι 3 (1), Τουτζιαράκης 1, Γκίκας 4 (11ασ.), Φαγέ 13 (2), Μιλόσεβιτς 28 (2), Έβανς 8, Γερομιχαλός, Ρέλεφορντ 6, Δημάκος 3 (1), Σαλούστρος 4, Χολ 8 (2).

 

Βετούλας: “Μεγάλη νίκη!”

Μεγάλη χαρακτήρισε τη νίκη του Ρεθύμνου κόντρα στον Προμηθέα Πατρών για την όγδοη αγωνιστική της Basket League, ο προπονητής της κρητικής ομάδας, Νίκος Βετούλας. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ακόμη ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν πιο εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά:

“Θεωρώ πως ήταν μία μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις και τις νίκες του ως τώρα. Δείχνει ότι εκτός από το ότι παίζουν το διασκεδάζουν κιόλας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Εμείς παίξαμε πολύ δυνατά και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα αλλά όπως είπε και ο κόουτς δεν παίζουμε μόνοι μας. Μας ανάγκασαν σε λάθη. Είναι μία μεγάλη νίκη για μας, αφού είχαμε κάνει δύο ήττες στην έδρα μας και θέλαμε να δώσουμε συνέχεια στις επιτυχίες έπειτα από εκείνη στη Λάρισα. Το περιμέναμε ντέρμπι. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον Προμηθέα. Κρατάμε τη νίκη και προχωράμε στο επόμενο ματς, κοιτάζοντας παράλληλα το τι θα κάνουμε με τον Ρόμπερτσον“.