ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Λιονή Μαρία επισκέφτηκε την Παρασκευή 31-8-2018 ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Λεονταράκης Ιωάννης, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με την αντιμετώπιση επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, που αφορούν τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης όσο και την Περιφέρεια Κρήτης στο σύνολό της.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Ρεθύμνου κ. Λαγουδάκης Νικόλαος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας,  της Π.Ε. Ρεθύμνης και της Π.Υ. Ρεθύμνου.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν τρόποι βελτίωσης της αντιμετώπισης επιπτώσεων πυρκαγιών και της βελτιστοποίησης της απόδοσης των υπαρχόντων μέσων για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και ο σχεδιασμός δράσεων πρόληψης για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα πρόληψης καταστροφών από παγετό και έντονα καιρικά φαινόμενα, ενόψει της χειμερινής περιόδου, καθώς και θέματα αντισεισμικής προστασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Λιονή παρέδωσε στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου δεκαπέντε ζευγάρια κιάλια, ιδιοκτησίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου στην επιτήρηση περιοχών στο πλαίσιο περιπόλων πυρασφάλειας.