ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Βιέννης – Αρκετοί νεκροί και τραυματίες!

Επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας. Την ύπαρξη τραυματιών ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ ΜΜΕ κάνουν λόγο για νεκρούς.

https://twitter.com/arutz20/status/1323369755097653248?s=21

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό των διωκτικών αρχών της Βιέννης, μετά την ένοπλη επίθεση σε περιοχές του κέντρου της πόλης το βράδυ της Δευτέρας, με μέχρι στιγμής απολογισμό “πολλούς θανάτους” μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ενός εκ των δραστών, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας σε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστός τις πρώτες πρωινές ώρες, τρεις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της επίθεσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι,Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση τουλάχιστον ένας ακόμη δράστης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην αυστριακή πρωτεύουσα την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Guardian, ένας από τους δράστες, ο οποίος εκτελέστηκε από τις αρχές έξω από τον ναό του St, Ruper, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και έφερε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νιχάμερ, οι δράστες, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, είναι “βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι”.

Αρκετοί από τους δράστες αυτής που η κυβέρνηση της Αυστρίας αποκαλεί τρομοκρατική ενέργεια διαφεύγουν τη σύλληψη και βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό, δήλωσε περί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) ο Νιχάμερ.

«Συνενώσαμε διάφορες μονάδες των ειδικών δυνάμεων, που αναζητούν από κοινού τους φερόμενους ως τρομοκράτες», σημείωσε ο Νιχάμερ, υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση των διωκτικών αρχών «δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή της Βιέννης», διότι οι δράστες βρίσκονται «εν κινήσει», σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Ο Νιχάμερ συνέστησε ακόμη στους πολίτες της πρωτεύουσας της Αυστρίας να παραμείνουν στα σπίτια τους ωσότου να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για επίθεση στην κεντρική συναγωγή της Βιέννης δεν επιβεβαιώνονται, καθώς αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τυχαίες επιθέσεις σε βάρος ατόμων που βρίσκονταν σε καφέ της περιοχής.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Βιέννης, Oskar Deutsch, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να αποκλείσει αν αρχικός στόχος της επίθεσης ήταν η συναγωγή, και ανακοινώνει ότι εβραϊκά σχολεία, εστιατόρια και σούπερμάρκετ θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.