ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 2556 νέα κρούσματα – Αλματώδης αύξηση νεκρών, πάνω από 200 οι διασωληνωμένοι!

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.556 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 54.809, εκ των οποίων το 54,3% άνδρες.

4.386 (8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.400 (28.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.about:blank

207 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 34 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 749 θανάτους συνολικά στη χώρα. 298 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων», είχε τονίσει το πρωί (OPEN TV) ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας γνωστό πωςδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ σε σχέση με το αποκορύφωμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown.

Πηγή efsyn.gr