ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Η ΕΛΕΠΑΠ ζητάει τη βοήθεια μας!

Η ΕΛΕΠΑΠ, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο για παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα .

Ως εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης παρέχουμε εξειδικευμένα θεραπευτικά, ιατρικά και παιδαγωγικά προγράμματα στα Γενναία μας Παιδιά με αναπηρία και στα 83 χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα έχουμε προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε πάνω από 100.000 παιδιά.

Στα Χανιά, ένα από τα 6 Παραρτήματα στην Ελλάδα , με 32 άτομα προσωπικό, μετράμε φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς. Το 9-μελές Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εθελοντές.

Στις εγκαταστάσεις μας εξυπηρετούμε περίπου 180 παιδιά (βρέφη υψηλού κινδύνου από 0 μηνών έως 18 μηνών, νήπια και παιδιά σχολικής ηλικίας ) σε μηνιαία βάση με εγκεφαλική παράλυση, νευροαναπτυξιακές διαταραχές και διάφορα σύνδρομα , τα οποία απολαμβάνουν όλες τις απαραίτητες για την διάγνωση τους θεραπείες ,ανεξάρτητα από την οικονομική και ασφαλιστική τους κατάσταση.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά με όλες τις αντιξοότητες της μας έχει στερήσει μεγάλο μέρος των εσόδων μας (χορηγίες, δωρεές, εκδηλώσεις και δράσεις για οικονομική ενίσχυση του παραρτήματος, καθυστερημένη αποζημίωση των θεραπειών από ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστικά ταμεία, μειωμένες θεραπείες λόγω κλεισίματος στην 1η καραντίνα και αργότερα λειτουργία με εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ και μειωμένου αριθμού παιδιών λόγω βαρύτητας της νόσου τους, καθυστερημένη έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής), ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά μας έξοδα λόγω τήρησης αυξημένων μέτρων προστασίας βάσει πρωτοκόλλων ΕΟΔΥ. Οι καθημερινές μας ανάγκες είναι πολλές και γίνεται υπερπροσπάθεια να καλύψουμε τα απαραίτητα έσοδα για την βιωσιμότητα του παραρτήματος.

Από τα περίπου 800.000 Ευρώ ετήσιου προϋπολογισμού εσόδων του παραρτήματος το 90% δαπανάται αποκλειστικά για τα παιδιά με την μορφή αμοιβών προσωπικού και εργοδοτικών εισφορών , ενώ το 10% αποτελεί λοιπές λειτουργικές δαπάνες.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το 15% των εσόδων του παραρτήματος καλύπτεται από την Κρατική Επιχορήγηση του Υπουργείου Εργασίας , το 45% – 50%  από νοσήλια και ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο από χορηγίες, δωρεές και δράσεις.

Τα Γενναία μας Παιδιά, αντιμετωπίζουν καθημερινά μία δύσκολη πραγματικότητα, και δίνουν το δικό τους αγώνα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για να προχωρήσουν έτσι, γενναία  και αισιόδοξα και να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους, χρειάζονται την υποστήριξή σας.

Γιατί μόνο με τη δική σας βοήθεια μπορούν να τα καταφέρουν!

Για να φτάσει η βοήθεια σας στα  «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να επιλέξετε την χορηγία / δωρεά  ποσού με κατάθεση στους λογαριασμούς μας
(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΙΒΑΝ GR 26 0110 4890 0000 4895 4041 264 ,
ALPHA BANK : ΙΒΑΝ GR 47 0140 6600 6600 0200 2013 954, 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΙΒΑΝ GR 30 0171 3770 0063 7704 0034 101)
ή  το πρόγραμμα οικονομικής υιοθεσίας θεραπειών.

Υιοθετώντας οικονομικά τις θεραπείες ενός  «Γενναίου Παιδιού», το βοηθάτε να συνεχίσει τα θεραπευτικά και τα παιδαγωγικά του προγράμματα! Μπορείτε να “γίνετε ο λόγος” τα παιδιά μας να κάνουν κάθε μέρα, έστω και μικρά βήματα προόδου, αυτά που στην ΕΛΕΠΑΠ ονομάζουμε «Βήματα Ζωής».

Η Οικονομική Υιοθεσία γίνεται με μία μηνιαία συνδρομή της επιλογής σας – όποιο ποσό έχετε εσείς τη δυνατότητα να προσφέρετε, και γίνεται αποκλειστικά μέσω του site μας (https://elepap.gr/stirixe-mas/idiotis/ikonomiki-yiothesia/ ). Η μηνιαία συνδρομή καταβάλλεται με όποιο τρόπο εξυπηρετεί τον υιοθέτη (μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, PayPal ή με πάγια εντολή μέσω ΔΙΑΣ).

Οι οικονομικοί υιοθέτες μας, λαμβάνουν από εμάς επικοινωνίες με τα νέα και την πρόοδο του παιδιού τους, ζωγραφιές, εορταστικές κάρτες και άλλα συμβολικά δώρα!

Τα «Γενναία Παιδιά» μας βασίζονται στη βοήθειά σας. “Γίνε ο λόγος” να συνεχίσουν τις θεραπείες τους!

Ευελπιστούμε στην πολύτιμη υποστήριξή σας την οποία έχουμε πραγματικά ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ και σας ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας, καλές γιορτές με υγεία και πάντα, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Να είστε καλά!

Αγοράστε και φέτος το Γούρι Αγάπης της ΕΛΕΠΑΠ

Αποκλειστική Δημιουργία του Οίκου ΖΟΛΩΤΑ προς τιμή της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης
“Daphne” Παντοτινό κόσμημα του Ελληνικού Πολιτισμού, σύμβολο Νίκης και Ενότητας σε ασήμι επιχρυσωμένο ματ 30€