ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ικανοποίηση του Γ. Ταταράκη μετά τη συνάντηση με τον Κ. Σκρέκα για τους δασικούς χάρτες

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης μετά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην συνάντηση του με τους θεσμικούς φορείς. 

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα από την πλευρά της Πολιτείας και προσωπικά από τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα για την εξεύρεση λύσηςπου ικανοποιεί όλες τις πλευρές και κυρίως αποκαθιστά τις αδικίες. Όπως υπενθύμισα και στον Υπουργό κατά την τοποθέτηση μου, είχα αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο ένα μήνα πριν την ανάρτηση στις 28 Ιανουαρίου και ανέφερα ένα – ένα τα προβλήματα που θαδημιουργηθούν με την δημοσίευση των χαρτών και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις.

Και ήταν αυτά ακριβώς τα σημεία που δημιούργησαν τα προβλήματα και έφεραν κοινωνική αναστάτωση. Χαίρομαι όμως, γιατί έστω και αυτήν την ώρα, δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και λύσεις.

Με καλοπροαίρετη διάθεση αναμένουμε το επόμενο διάστημα όλα αυτά να επιλυθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις. Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε εποικοδομητικά όποτε  χρειαστεί.

Στην επίλυση του προβλήματος και στην άρση του αδιεξόδου ήταν θετική και ουσιαστική η συμβολή του Υφ. Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη που αντιλήφθηκε το πρόβλημα και προχώρησε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις για  να φτάσουμε στο σημερινό σημείο, του Βουλευτή Ρεθύμνης ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού ο οποίος με την ήπια στάση του και τις παρεμβάσεις του δεν δυναμίτισε το κλίμα, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και των Αντιπεριφερειαρχών που αντέδρασαν από το πρώτο λεπτό στο μείζον θέμα που προέκυψε, στην Ελληνική Αστυνομία και τον Αστυνομική Διευθυντή Βαγγέλη Αλεβυζάκη για την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης αυτό το διάστημα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου μου, την υπερκομματική Επιτροπή Αγώνα Δήμου Αγίου Βασιλείου για τους Δασικούς Χάρτες η οποία με στοχευμένο και εμπεριστατωμένο λόγο, ενήργησε με σύνεση και ανιδιοτέλεια προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και βέβαια όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες γης που συμμετείχαν σε αυτό τον δίκαιο και ακομμάτιστο αγώνα, αντιμετώπισαν το κοινό πρόβλημα με υπευθυνότητα, μακριάαπό ακρότητες και κατάφεραν να πείσουν την Ελληνική Πολιτεία για τα αιτήματα τους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Σε όλους αυτούς αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.»