ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση κλιμακίου της Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με κατοίκους της Σκαλέτας για ΒΟΑΚ

Κλιμάκιο της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον συντονιστή Θοδωρή Δουλουμπέκη, τον αν. συντονιστή Μανώλη Αυγενάκη και το μέλος της Ν.Ε. Γιώργο Πολιουδάκη ανέλαβε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε τη Δευτέρα με κατοίκους της Σκαλέτας προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη φημολογούμενη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και τις επιτόπιες αποτυπώσεις τοπογράφων μηχανικών που σχετίζονται με τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ καθώς όπως ενημέρωσαν το κλιμάκιο της Ν.Ε. αν ισχύουν όσα φημολογούνται η νέα χάραξη απειλεί σπίτια και ολόκληρους οικισμούς της περιοχής.

Μάλιστα επέδωσαν στους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής αιτήματα και προτάσεις τους για το θέμα.

Από τη μεριά του το κλιμάκιο της Ν.Ε. δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα το επόμενο διάστημα, εξέφρασε την άποψη στους κατοίκους ότι καμία χάραξη δεν μπορεί να επιβληθεί ως τετελεσμένο γεγονός, όποιες κι αν οι κυβερνητικές προθέσεις, και τόνισε ότι απαιτείται ένα εύλογο διάστημα ουσιαστικής κι όχι προσχηματικής διαβούλευσης, πράγμα το οποίο εξάλλου σχεδίαζε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχοντας ετοιμάσει, για το σκοπό αυτό, εναλλακτικές ολοκληρωμένες χαράξεις.

Επιπλέον συμφώνησαν με τους  κατοίκους ότι η τεχνική λύση που θα εφαρμοστεί εκτός από ασφαλής σύγχρονη κι επιστημονικά επαρκής θα πρέπει να συνυπολογίζει και το κοινωνικό κόστος που προκύπτει από πιθανές νέες απαλλοτριώσεις, από αλλοίωση οικισμών, αρχαιολογικών ζωνών και τροποποίησης του αναπτυξιακού χαρακτήρα των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας.