ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου: Πρόγραμμα γνωριμίας με τα μνημεία και την ιστορία της πόλης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου διοργανώνει ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τα μνημεία και την ιστορία της πόλης μας, προσεγγίζοντας νοοτροπίες και συνήθειες διαφορετικών πολιτισμών.

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά 9-12 ετών, που θα συμμετέχουν συνοδευόμενα από έναν γονέα.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές οι συμμετέχοντες, γονείς και παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν», αλληλεπιδρώντας με τον τόπο μας και την ιστορία του, σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, πλεγμένο με νήμα από ιστορίες ανθρώπων.

Θα συγκρίνουμε το χτες με το σήμερα, θα ανακαλύψουμε τα όρια και την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις συνθήκες και την ευρηματικότητα με την οποία οι άνθρωποι κατάφερναν να επιβιώνουν και να εξελίσσονται, βγαίνοντας πιο δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες, δημιουργώντας το δικό τους όραμα ζωής.

Μαθαίνοντας την ιστορία μέσα από τις δράσεις και τις ασχολίες των ανθρώπων του χθες, ανακαλύπτουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και αγκαλιάζοντας το παρελθόν ανοιγόμαστε με εμπιστοσύνη στο αύριο…

Η Έναρξη των συναντήσεων θα είναι το Σάββατο 20/11/2021 16:00 -17:15 και θα ολοκληρωθεί σε 4 συναντήσεις. Συντονίστρια της δράσης θα είναι κ. Κακογιαννάκη Κωνσταντίνα, Διπλωματούχος ξεναγός.

Δηλώσεις έως 17/11/2021

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση η παρακολούθηση κα των 4 συναντήσεων.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης, στα τηλέφωνα 2831050100, 2831020391, στο email info@prolipsis.gr καθώς και στην ιστοσελίδα www.prolipsis.gr.