ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

2ος Μαραθώνιος Γυμνασίων Ρεθύμνου: Ένας νέος αθλητικός θεσμός καθιερώνεται στην πόλη μας

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική ευεξία και τη βιολογική υγεία των εφήβων κα των νέων ο Δήμος Ρεθύμνου σε αγαστή συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνδιοργάνωσαν τον 2ο Μαραθώνιο Γυμνασίων Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Οι ομάδες των μαθητών που δημιουργήθηκαν από τα Γυμνάσια του Ρεθύμνου, καθ’ όλην την διάρκεια της περιόδου αυτής περπατούσαν/έτρεχαν και ανέβαζαν τα αποτελέσματα των επιδόσεων τους (με φωτογραφία)σε ειδική πλατφόρμα, συμμετέχοντας σε ένα «Εικονικό» αγώνα δρόμου μεγάλης διάρκειας, εξού και το όνομα Μαραθώνιος.

Την Κυριακή 6/2/2022 στο παραλιακό μέτωπο της Πόλης του Ρεθύμνου έγινε η τελική εκδήλωση της δράσης. Συγκεκριμένα, οι ομάδες των μαθητών κάλυψαν 10 χιλιόμετρα περπατώντας/τρέχοντας χωρίς συναγωνιστικό χαρακτήρα. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η βράβευση όλων των μαθητών με μετάλλιο και η ανακήρυξη των 3 πρώτων ομάδων που διανύσαν τα περισσότερα χιλιόμετρα σε όλη αυτήν την περίοδο με κύπελλο.

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω – μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό» είχε διπλό στόχο: την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και των έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό), για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα και την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών Γυμνασίου του Νομού μέσα από ένα υγιές, αναζωογονητικό ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν.

Στην δράση συμμετείχαν 250 μαθητές από 13 Γυμνάσια του Νομού.

Οι νικητές της διοργάνωσης:

Πρώτη θέση : Ομάδα «ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΑ» από το Π/Κ Πειραματικό Γυμνάσιο με 1770 χιλ.
Δεύτερη θέση: Ομάδα «ΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΤΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ» από το Γυμνάσιο Σπηλίου με 1620 χιλ.
Τρίτη θέση: Ομάδα «ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ» από το Μουσικό Γυμνάσιο με 1160 χιλ.

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμή βοήθεια τους:

• Το Λύκειο Ελληνίδων για την παραχώρηση του χώρου
• Το Λιμενικό Ταμείο
• Το Λιμεναρχείο
• Το Αστυνομικό Τμήμα Τροχαίας
• Το Ο.Κ.Α. Πρέβελη για την συμμετοχή τους στην δράση
• Τον Δεδεράκη Ηλιά και την Δεδεράκη Αλέκα για την μουσική επιμέλεια
• Τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τα Γυμνάσια που συμμετείχαν