ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Γεμάτη σκουπίδια η πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη!

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Δήμου Ρεθύμνου σε συνδυασμό με τον εργολάβο καθαριότητας, να αντικαταστήσουν στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη τους υφιστάμενους μεγαλύτερους κάδους απορριμάτων με άλλους μικρότερους, όπως αναφέρει Ρεθυμνιώτης, κάτοικος της περιοχής, σε μήνυμα του στη σελίδα μας.

Σε φωτογραφίες που έστειλε ο συμπολίτης μας στο Rethemnos.gr, φαίνεται ότι οι νέοι, μικρότεροι κάδοι, γεμίζουν πιο γρήγορα, και αυτό έχει οδηγήσει σε προβλήματα υγιεινής και αισθητικής στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης.

Ειδικότερα, η απόφαση να εφαρμοστεί αυτή η αλλαγή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μάλιστα τον Αύγουστο, μια περίοδο κατά την οποία η πόλη επισκέπτεται από πολλούς τουρίστες, φαίνεται να μη λαμβάνει υπόψη της τις ειδικές συνθήκες και τις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

Κάτοικοι του Δήμου Ρεθύμνου έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους μέσω κοινωνικών μέσων και τοπικών μέσων ενημέρωσης. Πολλοί αναρωτιούνται για τη λογική πίσω από αυτήν την αλλαγή και εάν είναι εφικτό να αναστραφεί η απόφαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν…