Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου

21 Ιουνίου στις 21:00 - 22:30

Free

O Δήμος Ρεθύμνης γιορτάζει και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με τη διοργάνωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης για τους λάτρεις της μουσικής.

Η ξεχωριστή αυτή μέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου του 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Jack Lang, με σκοπό να βγουν «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα έγινε η πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε μια δεκαετία, οι εκδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πλέον η Ημέρα της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις όλων των μουσικών ειδών και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημόσιους χώρους και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Το Ρέθυμνο τιμά φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, πραγματοποιώντας συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2024, στην Πλατεία της Μητρόπολης. Ρυθμοί και μελωδίες θα αντηχήσουν, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιούνιος είναι ο κατεξοχήν μήνας της Μουσικής.

Έναρξη 21.00.

Είσοδος ελεύθερη.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Ιουνίου
Ώρα:
21:00 - 22:30
Κόστος:
Free
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Διοργανωτής

Δήμος Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Μητροπολιτικός Ναός Ρεθύμνου (Μεγάλη Παναγία)
kastrinogiannaki
Rethymno, Ρεθύμνου 741 31 Greece
+ Χάρτης Google