ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κατέκτησε μία από τις 10 τιμητικές διακρίσεις στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κατέκτησε μία από τις 10 τιμητικές διακρίσεις στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση ανάμεσα σε 173 ομάδες που συμμετείχαν.

Ο διαγωνισμός αυτός είναι μια ετήσια διοργάνωση που έχει ως στόχο την προώθηση της χρήσης ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση το οποίο αναλαμβάνει και τη χρηματοδότηση του μικροεξοπλισμού που θα απαιτηθεί.

Την Παρασκευή 5/7/2024 στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση έγινε η απονομή των βραβείων από τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρό και οι ομάδες παρουσίασαν τα έργα τους στο κοινό.

Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε το τμήμα της Γ τάξης της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με τους μαθητές Αλεξέι Σβιντίνσκιι, Ορέστι Σούλα, Μάνο Δρυγιαννάκη, Ελένη Ντόβα, Εράλντο Μπουσμπρένι και τον Στράτο Μαθιουδάκη που δεν ήταν παρόν στην εκδήλωση. Συντονιστής της ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής Βεργεράκης Παναγιώτης.

Το έργο Gatakia PET A.I. που ανέπτυξαν οι μαθητές, αφορά τη δημιουργία μίας έξυπνης πόρτας για το κατοικίδιο μας, που μπορεί να ανοίγει αναγνωρίζοντας το κατοικίδιο μέσω ενός Bluetooth tag που φοράει και παρέχει στον ιδιοκτήτη και το ιστορικό κίνησης του. Το όλο σύστημα μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως αν για παράδειγμα θέλουμε να κλειδώσουμε την πόρτα και το κατοικίδιο να μην μπορεί να βγει έξω.

https://github.com/panverger/PetAI