ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στο Αμάρι – Συγκλονιστικές εικόνες! [βίντεο]

Τη δική τους «μάχη» δίνουν οι πυροσβέστες που βρίσκονται στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στο Ρέθυμνο ώστε να αντιμετωπίσουν την πύρηνη λαίλαπα που καίει την περιοχή. 

Οι εικόνες που καταγράφονται στο βίντεο της «ΚΡΗΤΗ ΤV» είναι συγκλονιστικές και χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο στο Αμάρι. 

Η φωτιά είναι τεράστια, καθώς εκτείνεται σε ένα μήκος 4,5 χλμ., ξεκινώντας από Ορνέ, έχει διασχίσει μια μεγάλη περιοχή, ενώ υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να φτάσει μέχρι και την Αγία Γαλήνη, αν δεν περιοριστεί τη νύχτα. Είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές των τελευταίων ετών στο Ρέθυμνο, που δεινοπαθεί κάθε χρόνο με τις φλόγες.

Η μεγάλη πυρκαγιά αυτήν τη στιγμή καίει σε τρία μέτωπα: Το ένα βρίσκεται προς τη μεριά του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής, το δεύτερο στο Χωρδάκι και ένα τρίτο μέτωπο προς τις Μάνδρες.

Πριν μια ώρα αναχώρησαν αεροπορικώς 32 δασοκομάντος για το Ρέθυμνο, όπου αυτή την ώρα επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντο, 45 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πυρόσβεσης, τα οποία σταμάτησαν τις ρίψεις λόγω σκότους.

Αυξημένες είναι οι δυνάμεις στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και σε άλλα μέτωπα τα οποία όμως βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο πρώτο μέτωπο οι δυνάμεις έχουν πολλαπλασιαστεί, μιας και είναι το πιο επικίνδυνο, καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα στο χωριό, ενώ τα άλλα δύο είναι υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που δίνουν μια τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Στην προσπάθεια μετείχαν και εναέρια μέσα, ωστόσο σταματούν τις ρίψεις καθώς νυχτώνει, ενώ ο δυνατός αέρας δε βοηθάει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κ. Σαρρής, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μάχη, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Κρήτη, πεζοπόρα τμήματα, δασοκομάντος, τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης και δεκάδες εθελοντές, έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε  το μεσημέρι, ανάμεσα στο Χορδάκι και τον Άγιο Ιωάννη στον δήμο Αμαρίου. Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προ τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες.