ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η Γιορτή Παιδιού στο Ρέθυμνο

Η 1η Γιορτή Παιδιού στο Ρέθυμνο ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία αλλά και προσέλευση μικρών και μεγάλων φίλων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι δραστηριότητες που είχαν στη διάθεσή τους οι μικροί μας επισκέπτες πολλές -Πατίνια, Αναρρίχηση σε ένα τεράστιο τοίχο, Βόλτα με χαριτωμένα πόνι, Ρομποτική, Κεραμική, Ζωγραφική, Πίνγκ πονγκ, Σκάκι, Ζογκλερικά και άλλα πολλά- γέμισαν τον Δημοτικό Κήπο με παιδικά Χαμόγελα.

Δράσεις για μικρά παιδιά, αλλά και για τα πιο μεγάλα, με την πολύτιμη βοήθεια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση & το Εργαστήριο Διάδοσης Θετικών Επιστημών, όπου σύστηνε την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

Ο κήπος μεταμορφώθηκε σε ένα κόσμο δημιουργικότητας, με τους μικρούς επισκέπτες να προσπαθούν να γνωρίσουν -σε μόνο ένα διήμερο- όλες τις δράσεις ενώ και οι γονείς έγιναν, για λίγες ώρες, και εκείνοι παιδιά, δοκιμάζοντας τις δεξιότητες τους σε διάφορα παιχνίδια!

Οι επισκέπτες μας είχαν ακόμη τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους στα bazaars μας, να αγοράσουν τα σχολικά τους, να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων από το βιβλιοπωλείο Κλαψινάκη, να δοκιμάσουν νόστιμα μέλια από τα Μέλια Κρήτης, να γευτούν τα καταπληκτικά παγωτά του ζαχαροπλαστείου Κρόνος, «φουντωτά» μαλλιά της γριάς και φρέσκο ποπ κορν. Στην έξοδο περίμενε όλα τα παιδιά ένας έπαινος συμμετοχής κι ένα δώρο, από την εταιρεία Chupa Chups.

Όλες οι δραστηριότητες ήταν δωρεάν και όλα τα έσοδα από την 1η Γιορτή Παιδιού στο Ρέθυμνο, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των Κινητών Ιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών της Κρήτης (ασθενοφόρα).

Ευχαριστούμε θερμά το Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Κρήτης & συγκεκριμένα το ΕΔΙΒΕΑ για την πολύπλευρη στήριξη, την άρτια συνδιοργάνωση και συνεργασία καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ρεθύμνου, που βρίσκονται πάντα δίπλα μας. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), ο οποίος είναι σταθερός υποστηρικτής για τα παιδιά με προβλήματα υγείας στην Κρήτη και κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων της γιορτής.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύτηκαν και ενίσχυσαν ποικιλοτρόπως τη γιορτή. Πιο συγκεκριμένα τους:  Enjoy & Le Jardin, Brink’s Ρεθεμνιακή μπύρα, Chupa Chups, Gen Εκπαιδευτήρια Πολυχρονάκη – Καπαϊδονάκη, Heaven of Brands, Playcity,  Παιχνιδούπολη, Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φήταμ, Δαναός ΕΠΕ, Κλαψινάκης, Μέλια Κρήτης, Aquila Hotels, Cronos, Faros Rooms & Suites, Μinoan lines, ΜPS Security, Nefeli Hotel, Noυνού, Pearl Beach,  Περνιετάκης Δ. ΑΕΒΕ, Solimar Dias, Theartemis Palace, White Olive Hotels, Air Balloon, Anysma, Coquette Salon, COSMOS pet supplies, ΓΑΛΕΡΑ, Διακουμάκης, ΔΙΟΔΟΣ, Επαγγελματικοί Εξοπλισμοί Εστίασης Φουρναράκης, Ecodomisi, Επιγραφές Κανάκη, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ, ΙΕΚ GRANT, Joy Toy, Kακογιαννάκης, Κτήμα Θυμέλη, Λευκοεισαγωγική, Οh! My craft, Παγοποιείον, G-Toys Σταυριδάκης, PALSO Ρεθύμνου, Sam’s Field, Super Market Παπαδάκης, Σεληνάρι, Toy Moy, Το Χνούδι, ΎΑΛΟΣ Γιαννούλης ΑΕΒΕ, ΦΩΤΟ Παντελής, ΒCS, Άκρως Οικογενειακόν, Bankery, Πινιάτα και Φαντασία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμμετέχοντες που χωρίς τις δράσεις τους, την υπομονή τους και το μεγάλο τους Χαμόγελο δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η Γιορτή αυτή. Πιο συγκεκριμένα τους: Aσημένια Pottery – Εργαστήρι Κεραμικής, Αυλή των Θαυμάτων, Circus Camino, Ιππικός Όμιλος Ρεθύμνου, Καρατζά Βάσω, ΚΔΑΠ Δήμου Ρεθύμνου, Κουκλοθέατρο Άριμα, Κουκούλι, Mαραμπού, Μικρόκοσμος, Μπαμιάκη Έρη, Mr Magic, Φιλοζωϊκή Ομάδα Νοιάζομαι, Ο.Κ.Α. Πρέβελη, Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου, Σκακιστικός Όμιλος Ρεθύμνου, Εργαστήρι Ζωγραφικής Σουρεάλ, Frantic Freaks Productions.

Ευχαριστούμε επίσης όλους αυτούς που πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά τη γιορτή μας, «ταξιδεύοντας» μας σε όμορφα μέρη.  Πιο συγκεκριμένα τη χορωδία του Μουσικού Καρπού και τον κ. Αντώνη Μαυράκη, τους Γιώργο Βρανά & Γιάννη Μιχάλα & το συγκρότημά τους,  τους Kultur Multur, τους Γιώργο & Νίκο Στρατάκη & το συγκρότημά τους και τον Ιστορικό Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.

Τον δημοσιογράφο κ. Παντελή Σπυριδάκη, που παρουσίασε τη Γιορτή μας με τρόπο προσφιλή στα παιδιά, δίνοντας στους μικρούς και μεγάλους μας επισκέπτες σαφείς κατευθύνσεις για όλες τις δράσεις

Τους ενήλικους εθελοντές και εθελόντριες του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» στο Ρέθυμνο, όπως και τις δύο μαθήτριες – εθελόντριες στο YouSmile για τη διαχρονική κι αμέριστη βοήθειά τους στη Γιορτή μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Άγγελο Βουγιουκαλάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και μας χάρισε μία πανοραμική άποψη του κατάμεστου κήπου με το drone του.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους επισκέπτες της γιορτής, οι οποίοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια μας με κάθε τρόπο, αποδεικνύοντας πως η επένδυση στα παιδιά είναι η σημαντικότερη απ’ όλες τις επιλογές μας.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν μεταξύ των άλλων και ο υφυπουργός Εθνικής άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Μάνος Τσάκωνας, κα Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, κ.  Άγγελος Μαλάς, κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης και κ. Κώστας Ηλιάκης.

«Όλες οι δυνάμεις ενώθηκαν για να πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Παιδιού στο Ρέθυμνο. Μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, που χάρισε τόσα Χαμόγελα τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στους γονείς τους βλέποντας τα να διασκεδάζουν με την ψυχή τους» όπως είπε και ο κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ του Οργανισμού.

Από την άλλη, ο κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος & μέλος ΔΣ Του Χαμόγελου του Παιδιού,  επεσήμανε ότι μετά από είκοσι χρόνια παρουσίας του στο Ρέθυμνο δεν έχει ξαναδεί να συνυπάρχουν τόσο αρμονικά και τόσο δεμένα το επιχειρείν, ο κοινωνικός τομέας (Περιφέρεια και Δήμος) και το Πανεπιστήμιο.

Ακόμη μια γιορτή που οργανώθηκε με πολλή αγάπη και με επίκεντρο το Παιδί ολοκληρώθηκε με, πρωτοφανή για την περιοχή, επιτυχία! Ο κήπος γέμισε παιδικά Χαμόγελα, καθώς ταπαιδιά διασκέδασαν, έπαιξαν με την ψυχή τους και γνώρισαν καινούργιες δραστηριότητες, γεγονός που αποτυπώθηκε, προς συγκίνηση όλων και στο βιβλίο εμπειριών με ευχαριστίες και καταγραφή όμορφων εντυπώσεων.

Φωτογραφικό υλικό από τη Γιορτή εδώ: https://hamogelo-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/danaekastani_hamogelo_gr/EudbXflpqWRCtEL9ERbjDosB361IsTLRf_0v8_zPPLEqgw?e=IzgejW

Καλό Φθινόπωρο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου…