ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΙΚΗ: Ο Γολγοθάς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης, που διοργάνωσε και… ημερίδα με συμμετοχή του πρωθυπουργού και διάλογό του με μαθητές, για δήθεν ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην πράξη για μία ακόμη χρονιά διαπιστώνουμε το αντίθετο! Και δυστυχώς είναι κοινό μυστικό ότι καμία διάθεση δεν υπάρχει από το πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας για βελτίωση της κατάστασης.

Στα επαγγελματικά λύκεια της χώρας (ΕΠΑΛ):

  • εκατοντάδες μαθητές στριμώχνονται σε ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις,
  • λείπουν εκπαιδευτικοί, ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων (πέρυσι κάποιοι είχαν τοποθετηθεί τα Χριστούγεννα!),
  • δεκάδες μαθητές (ανά σχολείο), που ζητούν να ακολουθήσουν επαγγελματική εκπαίδευση, απορρίπτονται από τα ΕΠΑΛ, λόγω έλλειψης κτιρίων και υποδομών, και υποχρεώνονται να φοιτήσουν σε γενικά λύκεια!
  • τμήματα καταργούνται και μαθητές υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν διαφορετικές ειδικότητες από εκείνες που επιθυμούν να επιλέξουν ή να αναζητήσουν άλλο σχολείο!

Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις, στο όνομα μιας στενόμυαλης και κακώς εννοούμενης εξοικονόμησης πόρων, θεωρούν το επαγγελματικό λύκειο βαρίδι και όχι ναυαρχίδα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: το επαγγελματικό λύκειο κοστίζει πολύ περισσότερο από το γενικό. Κυρίως λόγω των εργαστηρίων, αλλά και των αναγκαστικά ολιγομελών τμημάτων, καθώς οι μαθητές μοιράζονται σε πολλές ειδικότητες.

Για μια ακόμη φορά, το ίδιο το κράτος θέτει εμπόδια στη ζωή των παιδιών του – στη ζωή των παιδιών μας, δηλαδή στο μέλλον της Ελλάδας, που συνειδητά και σκοπίμως υποβαθμίζεται.

Η λύση υπάρχει: είναι καιρός ο ελληνικός λαός να δώσει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης της πατρίδας μας σ’ εκείνους που πραγματικά επιθυμούν την πρόοδό της και την αναβάθμιση της ζωής κάθε Έλληνα και κάθε ελληνικής οικογένειας!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ “ΝΙΚΗ