ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Μια δυναμική διοργάνωση

Με πληθώρα παλιών και νέων προσώπων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση εθελοντών του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και μαθητών που έχουν συμμετάσχει στα τρία θερινά σχολεία που έχει διοργανώσει το Φεστιβάλ.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Δ/ντής του Φεστιβάλ Ματθαίος Φραντζεσκάκης παρουσίασε την παλαιότερη εθελόντρια, η οποία συμμετέχει για 11η χρονιά αλλά και τη γηραιότερη, που διανύει τη δεκαετία των 70.

Όπως τόνισε ο κ. Φραντζεσκάκης, το κοινό που έχουν οι εθελοντές όλα τα χρόνια του φεστιβάλ, είναι ο ενθουσιασμός τους, η αγάπη τους για τη διοργάνωση και φυσικά για το σινεμά.

«Αυτό που πάντοτε επιδιώκουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον φιλόξενο και οργανωμένο με επαγγελματισμό, ώστε οι καλεσμένοι μας να φεύγουν από δω με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το φεστιβάλ όσο και για τα Χανιά. Η φόρμα δήλωσης των εθελοντών του φεστιβάλ βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας και με χαρά θα υποδεχτούμε και όσους ακόμα θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή» τόνισε ο κ. Φραντζεσκακης.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 150 εθελοντές έχουν δηλώσει την πρόθεση τους να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, που φέτος θα φιλοξενηθεί όχι μόνο στο Πνευματικό Κέντρο αλλά και στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και το ΚΑΜ, με προβολές, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.